Alles is mogelijk in The Secret Life Of Walter Mitty

03-01-2014 17:22

Waar is toch de komiek Ben Stiller? Dat zal menig filmliefhebber de afgelopen twee jaar zich hebben afgevraagd. Na het zeer matige Little Fockers in 2010 was het lang rustig rond de acteur/regisseur en van een herleving van de tijd van Zoolander kunnen we niet spreken met titels als The Watch en Tower Heist. Zal The Secret Life Of Walter Mitty, een remake van de gelijknamige film uit 1947, daar verandering in kunnen brengen?

Walter Mitty (Stiller) is een doodgewone man die het liefst opgaat in de massa. Zijn dagen verslijt hij vooral met dagdromen over spectaculaire en romantische dingen die hij het liefst in het echt zou doen. Op zijn baan als fotoeditor bij LIFE Magazine krijgt hij de kans om zijn (dag)dromen werkelijkheid te maken als een belangrijk negatief ontbreekt van fotograaf Sean O’Connell (Sean Penn) en hij ver moet reizen om deze terug te vinden. Misschien maakt hij hiermee ook wel indruk op zijn collega Cheryl (Kristen Wiig) die hij maar niet aan durft te spreken.

De remake kende een ware productiehel: het idee van het herverfilmen ontstond al in 1994 en toen werd Jim Carrey naar voren geschoven voor de titelrol. Producer Samuel Goldwyn Jr. – wiens vader de 1947-versie produceerde – had de rechten in handen, maar het kostte uiteindelijk veel scripts en potentiĆ«le hoofdrolspelers (waaronder Mike Myers, over verdwenen gesproken) voordat het project echt van de grond kwam wegens creatieve verschillen tussen het productiebedrijf en de vele filmstudio’s die in bijna twintig jaar de revue passeerden.

Lees verder op ThePostOnline.nl >>>