Bladen

Bijstandsgerechtigden aan het werk in voetbalkantines

03-01-2014 11:03

Wat misten we de afgelopen uren aan weetjes, feitjes en andere zaken? Hier zijn we weer, met het ochtendgebed.

Waarom je moet blijven drinken in 2014

Joe Jackson zong ooit het prachtigste nummer om nooit te hoeven stoppen met drinken, en toch proberen we in de eerste dagen van het jaar altijd weer te stoppen met dat zinloze zuipen. Is het verstandig? Niet altijd. Niet drinken ruïneert de kans op een goede date.

Is het Jennifer, Daphne of toch Tygo?

Wat opvalt aan de eerste aflevering van Wie Is De Mol? De kandidaten zijn ontzettend wit in hun zomerse kleding. Wie Is De Mol werd, zo te zien, opgenomen in een tijd dat in Nederland de zomer nog moest beginnen. Het speelt zich af in Hong Kong en je hebt natuurlijk geen idee wie De Mol is, zelfs niet als je al die voorbijschietende Chinese tekens allemaal vertaalt naar het Nederlands. Daarom blijven we kijken, gisteravond wéér 2,4 miljoen mensen, omdat je denkt slimmer te zijn dan de tv-makers. Ben je niet. Zij hebben namelijk de montageset ter beschikking.

Leukste nieuwjaarswenslijst: 14 zaken waarover je niet moet stressen

De Buzzfeedisering (alles in lijstjes uitdrukken) zal dit jaar ook in de kwaliteitspers doorbreken. Vrij Nederland begon er deze kerst al mee. Huffington Post doet het al jaren. Dit is een van de leukste van vandaag. Hoe negeer je stress?

Bohemian Rapshody, the making

Hoe kwam Queen’s Bohemian Rhapsody, de nummer 1 van de Top 2000, tot stand? In deze 30 minuten durende docu wordt het nummer ontleend.

Gates terug op een.

Bill Gates is de Bohemian Rapsody in de Top 2000 van het kapitalisme. Hij staat weer op een in Bloomberg Billionaire Top 300. Gates is weer ’s wereld rijkste man geworden mede als gevolg van stijging van Amerikaanse technologie-aandelen. Microsoft knalde 40% omhoog en hij dus ook.

Facebookoprichters doen een Snowdentje

Niet lief, Mark Zuckerberg! Twee Facebook-gebruikers slepen het sociale netwerk voor de rechter, omdat het bedrijf zou meelezen met privéberichten. Ze hebben een claim ingediend namens alle Amerikaanse Facebook-gebruikers die privéberichten sturen.

Patty Brard effect bij Show Laat

Bijna 800 duizend kijkers voor Show Laat. Patty Brard, die het zeer goed bekeken interview afnam met Onno Hoes toyboy, wordt lekker wakker.

Bijstandsgerechtigden aan werk bij Wierdense voetbalclub

Mag dit wel of is dit ook slavenarbeid? Bericht RTV Oost: De Wierdense voetbalclub SVZW gaat samen met de gemeente Wierden tien mensen met een bijstandsuitkering een leerwerkplek bij de club aanbieden. Deze mensen kunnen bij de vereniging maatschappelijk nuttig werk doen met behoud van uitkering. Ongeveer 180 mensen in de gemeente Wierden hebben een bijstandsuitkering. De gemeente bekijkt samen met deze mensen wat hun kansen zijn op de arbeidsmarkt en begeleidt ze naar betaald werk. Voor een bepaalde groep cliënten is het verrichten van arbeid geen reëel perspectief. Voor deze mensen zijn de leerwerkplekken bij SVZW ’een uitgelezen mogelijkheid’, meent de gemeente. Het gaat om werk dat normaal door clubvrijwilligers wordt gedaan. Eerder ontstond er ophef in Amsterdam nadat bijstandtrekkers daar in hun ogen rotklusjes moesten doen.

Geert Wilders is Teaparty van lage Landen, aldus The Economist

Gaan The Teaparty’s op het Europese Continent de Euroverkiezingen winnen? The Economist analyseert de situatie. Gelukkig zonder er meteen weer ho-ho of boe-boe bij te roepen. Wilders wordt ook genoemd. ’Mainstream politicians in Europe have tried to marginalise the insurgents, by portraying them as unhinged, racist or fascist. But it is not working, partly because many of the insurgents are making a determined effort to become respectable. UKIP, the FN and the Freedom Party (PVV) in the Netherlands could each win the most votes in European Parliament elections in May.’

Sex sells ook bij De Groene

Wat was het best gelezen artikel op de site van De Groene Amsterdammer, intellectueel weekblad sinds 1877? Hoe te flirten in de Uva-bieb! Fijn dat sommige sex-sells-wetten overal gelden.