Media & TV

FEMEN doet ThePostOnline in de ban

04-01-2014 14:58

Toen Chris Aalberts navraag wilde doen vanwege een recensie die hij schreef over FEMEN kwam hij er achter dat de Nederlandse afdeling van de activistische vrouwengroep niets meer met ThePostOnline te maken wil hebben. De reden? Een videoreportage die we deze zomer maakten.

‘Fool us once, shame on you. Fool us twice, shame on us’

Een anonieme medewerk(st)er schrijft zaterdagmiddag aan Aalberts nadat hij de Nederlandse afdeling van FEMEN per mail vroeg om meer informatie:

“We hebben onze vorige ervaring met ThePostOnline nog goed in het geheugen en hebben sindsdien besloten niet meer mee te werken aan interviews of andere publicaties van ThePostOnline. Fool us once, shame on you. Fool us twice, shame on us.”

Voor verdere vragen werd Aalberts doorverwezen naar Inna Shevchenko, leider van FEMEN International. De mail wordt afgesloten met een ferm:

“De Nederlandse FEMEN activisten zijn minder vergevingsgezind wat betreft ThePostOnline’s vorm van “berichtgeving”.”

Waar gaat dit over?

Op maandag 29 juli ontblootten de vrouwen van Femen hun borsten bij het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam, om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Oekraïne en Rusland. De dames wisten het niveau van de Hollandse knulligheid maar moeilijk overstijgen. En daar waren we dus bij. Een medewerkster van FEMEN zegt nu op Twitter tegen Aalberts dat we er rekening mee hadden moeten houden dat de dames voor het eerst topless waren (!) en daarom niet goed uit hun woorden kwamen. Juist, ThePostOnline is dus de schuldige. Waarvan akte.

Video van Annelies Wezenberg en Marieke van de Zilver

Lees ook

Chris Aalberts’recensie van ‘Topless jihadis’ van Jeffrey Tayler