Ondernemen & zzp

Brabanders ontwikkelen Red Bull voor paarden

06-01-2014 14:28

Studenten van de HAS Den Bosch, het NHB Deurne en Sports en Technology Eindhoven hebben een wereldprimeur te pakken: het eerste sportdrankje voor paarden. Dat bericht Omroep Brabant.

Goud in Rio?

Het drankje is bedoeld voor sportpaarden die een topprestatie moeten leveren. Het drankje ruikt naar appels en zou het verschil kunnen maken tussen niets en een medaille op de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Volgens ontwikkelaars Roald van der Vliet en Sander Schreven heeft het twee jaar en tonnen aan investering gekost om het drankje te produceren. De wetenschappers waren eerder betrokken bij het Innosportlab in zwembad de Tongelreep.

Geheim recept

Hoewel het etiket van de paardensportdrank aan alle wettelijke eisen voldoet, blijft het volledige recept geheim: “Anders wordt het heel snel nagemaakt en dat willen we niet”, verklaart Van der Vliet.

Van paard tot Pegasus?

Red Bull schijnt je vleugels te geven, maakt Healthy Horse Hydration een paard ook tot een Pegasus? Volgens dressuuramazone Jenny Schreven wel: “Ik kan het verschil goed merken. Dit is echt geen reclamepraatje, maar mijn paard is na een zware wedstrijd sneller hersteld dan voorheen.”