Eerste namen London Calling bekend

07-01-2014 12:18

Het is inmiddels vaste prik bij ThePostOnline: London Calling. Afgelopen winter waren Cedric van der Ploeg en Jeroen van Zanten er voor de tweede keer bij om de beste muziek uit Engeland, Amerika en andere landen op te pikken en te verslaan. En met een nieuw jaar komt er natuurlijk ook weer een nieuwe editie. De datum van het feest in mei is inmiddels bekend: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei kun je in Paradiso terecht voor de crème de la crème van de buitenlandse muziek.

Ook de eerste namen zijn alvast bekend gemaakt: Desperate Journalist, Wolf Alice, Arthur Beatrice, Ice Choir, Proper Ornaments, Hospitality en The Delta Riggs zullen het publiek in ieder geval vermaken.

Oud feestje

In 2014 gaat London Calling alweer zijn 22e jaargang in. Het festival dat in Paradiso wordt georganiseerd biedt een plek voor nieuw en opkomend talent uit Engeland, Amerika en ver daarbuiten. Op de voorgaande edities boekten niemand minder dan Blur, Placebo, The Libertines, The Kooks, Bloc Party hun eerste successen. In 2013 waren onder meer Jagwar Ma, MS MR, London Grammar, Palma Violets en Unknown Mortal Orchestra te gast op het halfjaarlijkse festival.

De voorverkoop voor het muziekfestijn begint op 11 januari. De afgelopen edities waren stijf uitverkocht, dus het advies er op tijd bij te zijn is er niet één om in de wind te slaan. Je bent in ieder geval verzekerd van goede muziek, daar draait het hele festival om.

Welke muzikanten je zeker moet gaan zien zal begin mei verschijnen op ThePostOnline. En ook dit jaar doen we weer ons best zo accuraat mogelijk verslag te doen en de beste muziek er voor je uit te pikken. Meer info over de artiesten en het festival vind je hier.