Business

Meer tablets dan traditionele PC’s verkocht vanaf 2015

07-01-2014 11:49

De iPad en zijn neven zijn aan een opmars bezig. De wereldwijde verkoop van tablets groeit de komende jaren flink door, terwijl die van de traditionele pc’s verder krimpt. Dat voorspelde marktonderzoeksbureau Gartner vandaag. In 2015 ligt het verwachte omslagpunt.

Dalende prijzen

Volgens het onderzoeksbureau zal de markt voor tablets dit jaar met 47 procent groeien tot 263,5 miljoen stuks. Dit komt voornamelijk door dalende verkoopprijzen. De verliezers zijn de traditionele pc’s en laptops, de verkoop daarvan daalt naar verwachting met 7 procent, tot 278 miljoen stuks. Gartner verwacht dat de verkoop van tablets in 2015 die van de pc’s en laptops zal overtreffen.

2,5 miljard draagbare devices

De wereldwijde verkoop van computers, tablets en mobiele telefoons samen stijgt volgens Gartner in 2014 met 7,6 procent tot 2,5 miljard stuks.

Onderschat als ouder niet de ‘i’ in iPad

Naast de iPad zijn er natuurlijk legio andere mogelijkheden op het gebied van tablets, maar als uw zoon of dochter een iPad vraagt, dan bedoelt hij of zij ook een iPad, van Apple weet u wel. Koopt u toch een pri-ma werkend ander merk, dan kunt u verwachten verrot gescholden te worden door uw eigen kroost. Zie onderstaand filmpje als u wilt weten wat u te wachten staat.

ANP/TPO

Foto: Shutterstock