MMA vechter doodt thuis één van vier binnengedrongen bendeleden

07-01-2014 06:55

Gevalletje verkeerde huis zou je denken, maar de vier mannen wisten wie er woonde. Ze hadden namelijk al langer mot met de profesionele MMA vechter Joseph Torrez (27) en kondigden van te voren aan dat ze een bezoek kwamen brengen aan zijn huis in Las Cruces, New Mexico.

“Ik ga naar je huis en vermoord jou en je familie,” zou hoofdverdachte Leonard Calvillo (22) door de telefoon tegen Torrez hebben geschreeuwd en niet veel later verscheen Cavillo bij de trailer van Torrez, samen met drie vrienden; de 20-jarige Nathan Avalos, de 19-jarige Raymond Garces en zijn broer Sal (25).

Het ging los nadat het viertal, allen lid van een straatbende, de woning binnen drong waar ook het zoontje, de verloofde van Torres en nog een vrouw aanwezig waren.
De oudste van de twee broers, Sal, heeft het niet kunnen navertellen, hij kwam door messteken om het leven. Nathan moest met zware verwondingen aan het gezicht door een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd en de andere twee kozen het hazepad en zijn later door de politie gearresteerd.

Torrez zelf hangt nu misschien een aanklacht voor moord boven het hoofd, maar volgens zijn advocaat was dit duidelijk een geval van zelfverdediging.

download