Politiek

D66-lijsttrekker doet Hans van Mierlo na

09-01-2014 15:26

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet maken de partijen in het land zich op voor de campagne. D66 Midden-Drenthe maakt het wel heel erg bont, de lokale lijsttrekker Harma van der Roest spiegelt zich alvast aan de aartsvader van D66: Hans van Mierlo.

Want wat te denken van dit filmpje? In alles een kopie van het fameuze origineel uit 1967. De laatste uitgesproken zin is zelfs letterlijk die van Van Mierlo.

Tja. Het origineel uit 1967 vindt u hier.

Het is overigens gevaarlijk voor politici om zich te spiegelen aan Grote Namen uit het Verleden. Dat ondervond vice-presidentskandidaat Dan Quayle in 1988 toen hij in een debat zichzelf vergeleek met John F. Kennedy. Dat kwam hem op een stevige reprimande te staan van Democratisch opponent Lloyd Bentsen: “Senator, you’re no Jack Kennedy.” Dat vernietigende moment zie u hieronder.

DISCLAIMER – Dit topic is bijna een exacte kopie van een topic dat ik vier jaar geleden maakte voor HP/De Tijd over een Leidse D66’er die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen Van Mierlo probeerde te imiteren. De video’s zijn inmiddels verwijderd maar toch: history repeating. Benieuwd hoelang dit filmpje online blijft.