Goede chemie in Hemel op Aarde

09-01-2014 12:59

Dit keer even geen diamantrover, ontsnapte tbs’er of een ambulancebroeder voor producent en regisseur Pieter Kuijpers. Eén van Nederlands meest interessantste regisseurs, bekend van Doodslag en Van God Los, laat de donkere en gewelddadige films even achter zich en richt zich op een romantisch drama: Hemel Op Aarde. Een herkenbaar verhaal over de eerste liefde, maar zeker niet minder zwaar dan zijn vorige films.

De 13-jarige en diepgelovige Limburgse Bart (Bram van Schie) is, vanaf de eerste keer dat hij haar ziet, smoorverliefd op de oudere en wulpse Moniek (Ella-June Henrard), die net verhuisd is naar zijn woonplaats. Het gezin gelooft niet in God, iets dat Barts ouders niet begrijpen en ze hem verbieden om met haar om te gaan. Voor de nieuwsgierige jongen is dat juist een reden om toenadering tot haar te zoeken. Wanneer blijkt dat Moniek ernstig ziek is, besluit Bart koste wat het kost haar te redden.

Het klinkt als een klassieke Romeo en Julia-vertelling: de onmogelijke liefde tussen twee jongeren in tegengestelde gezinnen. Die tegenstelling wordt extra duidelijk, doordat de film zich afspeelt in een strenggelovig Limburgs dorp in de jaren ’70. Het stijve gezin van Bart – vooral moeder Gertie, gespeeld door Lies Visschedijk – staat haaks op het wat lossere huishouden van Moniek.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>