Business

Weinig animo om jezelf te verzekeren tegen #imagoschade

09-01-2014 09:50

Een verzekering waarbij particulieren zich kunnen beschermen tegen imagoschade op internet is een succes in België en Frankrijk. Er zijn al vele honderden polissen afgesloten, aldus de Belgische tak van het verzekeringsconcern Axa. Of de verzekering ook in Nederland wordt aangeboden, is nog maar de vraag.

Het gaat om een extra optie binnen de ongevallenverzekering voor particulieren, aldus een woordvoerder: “Beledigingen of andere schadelijke boodschappen helemaal van internet halen, dat lukt niet. Maar we werken wel samen met bedrijven die ervoor zorgen dat die gegevens bij zoekopdrachten automatisch achterin belanden, zodat niemand ze nog leest.” De premie is zo’n 10 euro per maand. Of er ook al bedragen zijn uitbetaald, kon de woordvoerder niet zeggen.

Niet aanbieden in Nederland

Een woordvoerster van SNS Reaal, waar Axa Nederland sinds 2008 onder valt, liet weten een dergelijke verzekering niet in Nederland aan te bieden en het ook niet van plan te zijn. Achmea denkt er wel over na. Voornaamste struikelblok is volgens die verzekeraar hoe imagoschade gemeten kan worden en op welke manier een juiste vergoeding wordt berekend.

Of ook de NS of Windesheim in de toekomst zouden moeten kunnen profiteren van een speciale verzekering is niet bekend.

(ANP / ThePostOnline )