Delivery Man een prima feelgood-film

10-01-2014 17:06

In 2011 kwam het Canadese Starbuck uit, waarin David Wozniak na verschillende donaties aan de spermabank de biologische vader blijkt te zijn van 533 kinderen. De niet-Engelstalige film werd goed ontvangen door de critici, maar wist het grote publiek niet te bereiken. Dus wat doe je dan? Je neemt het letterlijke verhaal, stopt er bekende acteurs in en filmt alles opnieuw. Et voilá: de remake is geboren. Voor de herverfilming van Starbuck keert dezelfde regisseur (Ken Scott) terug en is de titel veranderd naar Delivery Man, zodat iedereen het meteen begrijpt.

Vince Vaughn speelt dit keer de rol van de biologische vader van 533 kinderen die onder het pseudoniem ‘Starbuck’ sperma doneerde. Een groot deel van ‘zijn’ kinderen wil graag weten wie hij is en dan is ook nog zijn vriendin Emma (Cobie Smulders) zwanger. De normaal zo luie en initiatiefloze David besluit om zijn leven weer op de rol te krijgen en om eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. Hij gaat de uitdaging aan om een goede vader voor zijn nageslacht te worden.

De 43-jarige acteur kennen we voornamelijk als grappenmaker uit Wedding Crashers, Old School en onlangs nog The Internship. Dat Vaughn ook in een aantal serieuzere films heeft gespeeld wordt meestal overschaduwd door zijn komedies. Je zou bijna zijn bijdragen vergeten in het prachtige Into the Wild en het minder recente Return To Paradise. Niet heel vreemd dus dat je bij Delivery Man de verwachting hebt een dijenkletser te gaan zien.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>