Business

KPN raakt in 2014 laatste vleugje rood-wit-blauw kwijt

10-01-2014 16:04

De cirkelredenering van de week komt op naam van Jos Streppel, president-commissaris van KPN, die uitlegt waarom we hadden kunnen weten dat KPN momenteel géén gesprekken voert met América Móvil (AMX) over een eventuele overname van het bedrijf: 

Als we gesprekken zouden voeren die tot een overname kunnen leiden, zouden we een persbericht uitbrengen. We hebben geen persbericht uitgebracht

Dat het duidelijk is: Don’t call us, we’ll call you. Raar dat journalisten vragen naar zo’n overname, daar is toch helemaal geen aanleiding voor? Laat ze gewoon op het persbericht wachten!

Niets aan de hand?

Het is als een voetballer die zegt dat hij niets weet van de interesse van een andere club, de volgende dag zit hij in de bestuurskamer van die club om zijn handtekening te zetten. Vandaag stemde de aandeelhoudersvergadering – waar Streppel zijn uitspraak deed – in met het voorstel om preferente aandelen in te trekken.

En die preferente aandelen, dat was nou net de reden waarom de verkoop van KPN aan AMX vorig jaar niet doorging. De preferente aandelen waren namelijk uitgegeven aan de stichting KPN, die daarmee de macht had der overname te blokkeren. Daarvoor hadden ze overigens best steekhoudende argumenten die samen te vatten zijn in: “Die Mexicanen mogen ons best proberen over te nemen, maar dan wel gewoon via de geldende regels. Dat is nu niet het geval.”

Overname is onvermijdelijk

De aandeelhoudersvergadering heeft gesproken, en de Stichting KPN heeft vanaf maart niet meer de macht om een meerderheidsbelang voor AMX te blokkeren. Alles wijst er dus op dat we in 2014 het laatste beetje rood-wit-blauw dat nog aan KPN kleefde kwijt gaan raken aan de rijkste man op deze aardbol.

Lees ook:
América Móvil nu wel akkoord met verkoop E-plus
‘América Móvil speelt niet volgens regels’
América Móvil pokert door en handhaaft bod
Overname KPN op losse schroeven
América Móvil doet nu al bod op KPN
KPN laat zich niet zomaar inlijven door América Móvil