Agenten betalen zelf taxi voor beklaagde

13-01-2014 09:58

Een agent in Atlanta (Georgia) trok zijn portemonnee. Zijn collega’s volgden. Ze wilden niet dat een man die zich lopend bij de rechtbank had gemeld ook de hele terugweg zou moeten lopen. Door de ijzige kou.

De man is alleen bekend als ‘James’. Hij wilde koste wat kost niet verstek laten gaan bij zijn rechtszitting. Uit angst dat er dan misschien een opsporingsbevel zou volgen. Er zat voor hem niets anders op dan lopen. Zijn auto had hij niet meer. Die had hij gecrasht. Daar was hij voor bekeurd. Dat was ook de reden dat hij zich bij de rechtbank moest melden.

Toen hij hijgend en puffend binnenkwam vroeg agent Andy Blimline voor de grap of hij soms was komen rennen.
De agent sloeg steil achterover toen hij hoorde dat James zojuist acht uur had gelopen om de 45 kilometer naar de rechtbank te overbruggen. Terwijl het buiten kouder dan -10 graden was.

Na de zitting zag de agent dat James zijn handschoenen begon aan te trekken en zich klaar maakte om weer terug te lopen naar de opvanghuis waar hij verblijft. De agent vroeg hem of hij opgehaald werd. James vertelde dat dat niet het geval was en dat hij ook geen geld had voor een taxi.

De agent besloot om zelf maar te betalen voor de rit. Zijn collega’s hielpen mee. Samen doneerden ze de 80 dollar voor de taxirit. James probeerde het aanbod eerst nog af te slaan, maar gaf zich gewonnen toen de agenten aandrongen. Voor hij in de taxi stapte gaf hij agent Blimline nog een stevige omhelzing.