Binnenland

Mogelijk stille tocht voor vermoorde Claudia Oskam

13-01-2014 10:05

De familie van de vermoorde Claudia Oskam uit Zevenbergen spreekt met de gemeente over het houden van een stille tocht. Enkele mensen hebben een initiatief daartoe genomen. “Wij laten het echter van de familie afhangen of we zo’n tocht mogelijk maken”, aldus een woordvoerder van de gemeente moerdijk, waar Zevenbergen onder valt.

Er is inmiddels een online condoleanceregister geopend. Moerdijk heeft daarnaast contact met de school van de drie kinderen van de vrouw. Het is nog niet duidelijk of dat leidt tot bijvoorbeeld een herdenking of een voorlichtingsbijeenkomst. De kinderen zijn ondergebracht bij familie.

Moord

Claudia Oskam (36) werd sinds vrijdag vermist. Haar stoffelijk overschot werd zondagavond door de politie in Zevenbergen gevonden in het water bij een industriegebied.

 

Ex-man aangehouden

Formeel moet de identiteit van de vrouw nog worden vastgesteld, maar de politie gaat ervan uit dat de gevonden vrouw inderdaad Claudia Oskam is. De 39-jarige ex-man van de vrouw, en vader van de drie kinderen, werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Claudia werd afgelopen week voor het laatst gezien bij het huis van haar ex-man in Zevenbergen. De man heeft inmiddels bekend en de politie is bezig zijn verklaring na te trekken, aldus een woordvoerder. Zij kunnen nog niets zeggen over de toedracht van de zaak.

ANP-1000_25946888

(ANP/TPO)