Eend krijgt nieuw ledemaat geprint

19-01-2014 20:28

Eend Dudley boft maar dat hij in deze tijd leeft. De baanbrekende 3D-printtechniek heeft ervoor gezorgd dat hij een nieuwe poot kreeg, nadat hij zijn eigen poot verloor in een vreselijk ongeluk. De gevederde vriend uit Canada kan inmiddels al aardig uit de voeten met zijn nieuwe bezwemvliesde voet. Dudley heeft zelfs verkering en durft het voor zichzelf op te nemen tegen dieren die meer dan tien keer zo groot zijn als hij. Dit alles dankzij het uitgeprinte ontwerp van ingenieur  Terence Loring.

De paden van Loring en Dudley kruisten elkaar nadat de dierenbescherming contact met de man had opgenomen. Dudley was gewond bij de dierenvrienden binnen gebracht na een laffe aanval op hem door een groep gestoorde agressieve kippen. Een aanval die de onfortuinlijke eend een poot kostte.

In twee weken tijd ontwierp Terence Loring een flexibele nieuwe poot, gemaakt van licht doch sterk plastic. Het 3D-printbedrijf Proto3000 printte de poot voor de eend uit. Dudley zelf is vooral blij dat hij niet meer kwakkelt met zijn gezondheid.