Media & TV

Boer Zoekt Vrouw: Keuzestress

20-01-2014 14:06

Keuzes maken, dat kan soms behoorlijk lastig zijn. Voor Johan, Wim en Jos is er dan ook een periode van heftige keuzestress aangebroken. Praktische zaken worden eindelijk overboord gegooid en voor het eerst dit seizoen wordt er geluisterd naar hun innerlijke boer. Voor Aletta en Jan blijkt dat nog een moeilijk proces, maar ook zij maken een grote transformatie door. Met pieken en dalen begint iedere boer langzaam tot een besluitvorming te komen. Wie wordt de toekomstige mr. Of mrs. boer? Hoe ze het ook doen, ze lijden allemaal aan flinke keuzestress.

Je zal maar in Johans schoenen staan. Zijn huis is overgenomen door Ingrid in het kwadraat, maar in stal is hij gelukkig zelf nog heer en meester. Zijn stal is de enige plek waar hij zijn mannelijkheid nog kan zegevieren. Daar wordt hij dan ook steeds beter in. Aandoenlijke Johan is in enkele afleveringen getransformeerd van een onhandige nietsnut in een ware casanova. Zijn mannelijke charmes probeert hij op alle mogelijke manieren in de strijd te gooien. Is het niet door hard to get te spelen bij het kalveren vangen, dan is het wel door recht voor z’n raap om kusjes te vragen. Helaas voor Johan wordt er op zijn boerderij niet geflirt! Hij probeert de boel nog wel wat “op te rossen”, maar er gebeurt weinig. De ene Ingrid mokt er bij iedere scheet op los en voelt zich dom en buitengesloten. De andere Ingrid mist iedere zweem van seks en begrijpt zelfs de meest duidelijke hint niet “mag ik nu een kusje?”. Die arme Johan is sowieso de klos, welke Ingrid hij ook kiest.

Frunniken

Wim daarentegen, heeft niets te klagen. Hij blijkt namelijk niet alleen verschrikkelijk lui, maar ook een vrouwtjesgenieter. Hij neemt zijn dames mee voor een zwemuitje in de rivier. Onderwater begint het gefrunnik van Wim direct. Als een bultrug werpt hij zich op de veel te kleine Evelyne, die daar overigens best vrolijk van wordt. “Er moet wel iets gebeuren natuurlijk.” Vervolgens frunnikt Wim nog even aan Janne, die op haar beurt ook haar geluk niet op kan. Met zoveel toegefelijkheid van zijn vrouwen, kan Wim natuurlijk niet kiezen. Voor beide vrouwen heeft hij kriebels en dat lijkt prima zo. Zelfs Evelyne heeft heel even niets om over te zeuren. Wat zou het mooi zijn als Yvon voor één keer in de Boer Zoekt Vrouw-geschiedenis over haar hart zou strijken. “Vooruit Wim, jij mag beide dames houden.”

Jos zit met een giga dilemma. Hij heeft twee meiden op zijn boerderij ronddartelen die hun liefde voor hem beide niet meer kunnen verbergen. Nu hij alle praktische zaken op een weegschaal heeft gelegd en zelfs Leonie een heuse melkkoningin is geworden, komt hij er achter dat hij op beide dames verliefd zou kunnen worden. Dat is hij nog niet hoor, ho ho! Maar het kan, hypothetisch gesproken. Daarom zou hij beide dames graag nog aan een laatste test onderwerpen. Jos is een control freak en houdt er nou eenmaal niet van om gedumpt te worden. Zekerheid gaat boven alles bij deze jongen en daarom is het wel verstandig om uit te zoeken of de dames eigenlijk wel gevoelens voor hém hebben. Nu hij beide dames aan zijn voeten heeft liggen, lijkt het leven moeilijker dan ooit tevoren. Zo moeilijk zelfs dat een stiekem sigaretje achter de boerderij hem ook geen rust oplevert.

Hanen slachten

Aletta heeft, na het vertrek van Koen, haar mannen beloofd om meer gezellige dingen te gaan doen. Wat is er nou leuker dan gezellig samen een haantje slachten? Voor Aletta is het dagelijkse koek en ook Patrick heeft al wel eens een haan omgelegd. Maar Jan heeft toch wat last van nachtmerries. Hij ziet constant beelden voor zich van bloederige slachtingen. Gelukkig valt het alles mee. De koelbloedige Aletta blijkt geen vreselijke beul te zijn. Met die opluchting kan Jan zelfs weer fluitend het zojuist geslachte beestje plukken.

Aletta weet ook nog wat écht genieten is. Ze neemt haar mannen mee naar Klein Curaçao voor een dagje strand. Voor het eerst zien we een hele andere Aletta. De Aletta in bikini voelt zich eindelijk weer eens vrouw. Dat doet de Aletta op de boerderij niet hoor. Zon, zee, strand, het moet iets doen met haar ijzeren hart, want voor het eerst sinds haar hele Boer Zoekt Vrouw werkvakantie, geeft Aletta toe dat Patrick ‘iets’ met haar doet. Laten we het alsjeblieft geen liefde noemen. “Ik zeg ook helemaal niet dat er iets is, maar er is wel iets.” Stille Patrick, die zich toch constant het derde wiel aan de wagen voelt, weet Aletta’s hart te veroveren met zijn gitaar en zijn lesje Limburgs. Het lukt hem zowaar om Aletta aan het lachen te krijgen. Het kan dus echt!

Judith vs. Claire soap

Op de boerderij van Jan krijgt de ‘Judith vs. Claire soap’ een hele nieuwe wending. Eindelijk heeft Jan zijn moed bij elkaar geraapt om Judith te vertellen dat hij haar wel ziet zitten en dat het toch verrekte jammer zou zijn als zij niets voor hem zou voelen. Rustige en brave Judith kan er nu echt niet meer omheen en zal het hart van Jan moeten breken. Judith vindt Jan namelijk een hele gave kerel en een hele leuke vent, maar er zit niet méér in. Voor Jan is dit duidelijke taal.

Er is maar een schuldige in dit verhaal en dat is Claire. Claire die hij maar niet van zich af kan drukken. Tijd om haar dat duidelijk te maken dus. Terwijl Claire denkt dat ze eindelijk de kans krijgt om Jan uit te dagen meer van zijn mannelijkheid te laten zien, verandert het gesprek in een ongemakkelijk vingerwijzen. “Jij trekt te veel aandacht! Jij, jij, jij.” Met deze uitbarsting is het voor Jan dan ook einde oefening. Met zijn ge-jij-bak heeft hij nu Claire die haar mond nog weigert open te trekken en Judith die niets meer te zeggen heeft. Dat laat Jan over in zijn eentje, mokkend op zijn bed. Het is de meest spannende cliffhanger waarmee Boer Zoekt Vrouw ooit heeft afgesloten. Wat zal Jan gaan doen? To be continued.