SOG’en doe je zo

21-01-2014 17:00

Zo midden in het schooljaar zakt de motivatie om te leren bij mij altijd een beetje weg. En wat doe je dan? Juist, filmpjes en plaatjes zoeken van leuke katten, Netflix kijken tot je ogen dichtvallen, heel Tumblr afscrollen óf gamen. Dit soort studieontwijkendgedrag kennen we allemaal wel. Nou ben ik geen diehard gamer, maar ik speel wel graag simpele internet spelletjes. Hier lees je over mijn drie favorieten.

1) Drench
Dit spel wordt ook wel ‘The world’s simplest flash game’ genoemd en dat is om dat het spel ook echt verschrikkelijk simpel is. Je begint met een vierkant van in totaal 196 kleinere vierkantjes in zes verschillende kleuren. Je begint met een vierkantje in de linkerbovenhoek dat een bepaalde kleur heeft. Door de kleuren op een tactische manier te veranderen, afhankelijk van de kleur van aangrenzende vierkantjes, moet je er voor zorgen dat het hele vierkant dezelfde kleur krijgt. Je mag je vierkantje echter slechts 30 keer van kleur veranderen en dit wordt één keer minder telkens wanneer het je lukt het hele vierkant in dezelfde kleur te krijgen. Fantastisch!

2) Cubefield
Je speelt nu weer met vierkantjes alleen moet je er nu voor zorgen dat je ze niet aanraakt. Je speelt nu immers met een pijltje zich constant naar voren beweegt. Aan jou de taak om de pijltjestoetsen te gebruiken om alle vierkantjes te ontwijken en zo ver mogelijk met je pijltje te komen. Dit spel is heel simpel, heel verslavend en ik word er soms een klein beetje agressief van wanneer ik per ongeluk weer een vierkant aanraak.

3) Cards Against Humanity
Okay, dit spel is wat minder simpel om te spelen. In principe is het ook geen internetgame, maar een kaartspel. De kaarten zijn echter moeilijk verkrijgbaar in Nederland en zijn er ook niet in het Nederlands. (Hallo spelletjesfabrikanten, speel hier eens op in!) Je kan echter op de officiële site van het spel wel de kaarten downloaden om ze zelf af te drukken.

Hoe dan ook, je speelt het spel online met meerdere spelers. Er zijn twee soorten kaarten, namelijk zwarte kaarten en witte kaarten. Van de zwarte kaarten wordt altijd automatisch één gespeeld. Er staat een zin op, maar een deel van de zin is weggelaten, bijvoorbeeld “When North-Korea gets ____, it will be the end of the world.” Alle spelers hebben een zooi aan witte kaarten waar teksten op staan om de open plek van de zwarte kaart mee op te vullen, zoals “Ambigious sarcasm.” of “College.” Iedereen kiest een witte kaart en de spelleider van de ronde, de Czar, bepaalt welke van de witte kaarten hij het grappigste vindt passen bij de zwarte. Degene die die kaart gespeeld heeft krijgt één awesome point. Het spel lijkt op het begin wat ingewikkeld, maar het levert vaak verschrikkelijk grappige situaties op!

Beeld: Shutterstock