Wonderbaarlijke wederopstanding van Matthew McConaughey

22-01-2014 16:05

Nog niet zo lang geleden was de naam Matthew McConaughey op een affiche een hele goede reden om een film te mijden. Als een ware Hugh Grant wisselde hij matige romantische komedies af met slechte romantische komedies. Maar McConaughey heeft zijn leven gebeterd. Na glansrollen in Killer JoeMud en een briljant bijrolletje in The Wolf Of Wall Street, schittert hij vanaf deze week in Dallas Buyers Club. Een rol die hem zomaar een Oscar kan opleveren.

McConaughey werd in 1969 geboren in een typisch Texaans gezinnetje. Vader had een eigen oliebedrijfje, moeder was schooljuf en jongste zoon Matthew wilde advocaat worden. Zoals het een goede zuiderling betaamt was hij groot fan van stuntlegende Evel Knievel. Net zoals hij dat was van acteren. Op het laatste moment besloot hij om zijn studierichting te veranderen van rechten in film.

Na kleine rolletjes in onder meer Dazed And Confused en The Return Of The Texas Chainsaw Massacre, brak hij in 1996 door met A Time To Kill. Een film waarin hij, jawel, een advocaat speelt. “Als je op de dag voordat de film uitkwam aan honderd mensen had gevraagd of ze wisten wie ik was, hadden er 99 met ‘nee’ geantwoord. Een week later was het precies andersom.” McConaughey vlucht weg van alle aandacht en paparazzi en boekt een enkeltje Peru. Na een paar weken in de jungle is hij klaar om een superster te worden.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>