Creatieve fans maken muziek

23-01-2014 13:00

Niet alleen ik schrijf liedjes voor schrijvers die ik leuk vind. Ook heel veel andere mensen doen dat, en niet alleen voor schrijvers, maar ook voor de boeken zelf, films en series. Zo kent het Harry Potter-fandom (de fans van Harry Potter) een geheel eigen muziek genre, namelijk wizard rock (of afgekort: wrock). De liedjes die geschreven zijn kunnen gaan over het echte verhaal, maar gaan vaak ook (net als fanfiction) over zelfbedachte verhaallijnen. Hier lees je over mijn vier favoriete fan-made liedjes!

1) Troye Sivan – The Fault in Our Stars

Zoals de titel al doet vermoeden, is dit nummer geschreven over het boek The Fault in our Stars van John Green, een van mijn favoriete Young Adults. Het grootste deel van de songteksten komt overeen met teksten die in het boek staan en ook als je het verhaal van het boek niet kent, is het nog een supermooi nummer. Die piano, die zuivere stem en de sfeer van het nummer, maken een prachtig lied dat bijna net zo mooi is als het boek zelf. Het had op de soundtrack van de film kunnen staan, die in juni uitkomt!

2) The Butterbeer Experience ft. Christian Caldeira – The Prince’s Tale

Het nummer beschrijft op een prachtige manier het hoofdstuk The Prince’s Tale uit Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter en de Relieken van de Dood) dat gaat over de bekende Zweinsteinprofessor Severus Snape en de moeder van Harry Potter, Lily Evans. Op papier was het liefdesverhaal over die twee al prachtig beschreven en ook de film schiet hier niet tekort, maar dit nummer benadert de scène op een hele andere manier, namelijk met gevoelens van zowel en Severus en Lily en… jeetje, wat mooi.

3) Oliver Boyd & the Remembralls – Open At the Close

Weer een Harry Potter-nummer!  Ditmaal over Harry die nu zijn lot onder ogen moet komen en het gevecht met Voldemort aan moet gaan. Oliver Boyd & The Remembralls is een van mijn favoriete Wrock-bands, omdat ik een ontzettende fan ben van de stem van de leadzanger. Je herkent hem misschien, de zanger is namelijk Christian Caldeira van de nummer twee uit deze lijst. Oliver Boyd is zijn pseudoniem. Zijn stem past erg goed bij de onheilspellende, maar relaxte sfeer van het nummer. Supertof!

4) The Dead Crew of Oddwood – They’re Taking the Hobbits to Isengard

Het is dan wel een cover en geen zelfgeschreven lied, maar ik wil jullie deze supertoffe versie van They’re Taking the Hobbits to Isengard niet onthouden. Hoe dan ook, piratenbands +veel, Lord of the Rings +nog meer, hoe kun je hier niet vrolijk van worden?!

Dit artikel is eerder verschenen op Voetnoot.com, een kunst en cultuur website voor en door jongeren.