Kunst

Drie concerten die je niet mag missen

24-01-2014 11:49

Traams

30 januari @ Vera, Groningen
Fuzzy feedback noise, noemen ze het zelf. Daar heb ik eigenlijk weinig aan toe te voegen. Lofi-indie, rammelend van A tot Z. Denk Sonic Youth, denk Black Flag, maar denk vooral niet aan anderen. Traams, it is.

Mogwai

30 januari @ Paradiso, Amsterdam
Niets overtreft de eerste keer. Ook niet de eerste keer Mogwai. Ik beken direct: ik was onder invloed, maar de tonen van Hunted by a Freak grepen mij zo aan dat ik midden op een feestje met de tranen in mijn ogen stond. Een supereenvoudig tokkeltje dat bij mij een overweldigende eenzaamheid losmaakte. Want daar is de band meester in: songs zonder teksten die een geweldig gevoel van melancholie losmaken.. De nieuwe plaat Rave Tapes (helaas niet zo’n briljante titel als voorganger Hardcore Will Never Die But You Will) is bovendien een pareltje. De Schotse weirdo’s zijn live nog wel eens wisselvallig, maar je zal ze maar missen op hun goede dag

Diggy Dex

24 januari @ De Kelder, Amersfoort
Diggy kwam een paar jaar terug met het superaanstekelijke ‘slaap lekker’, maar de man uit Amersfoort wordt ook een dagje ouder. Tijd voor zelfreflectie, tijd voor een ingetogen plaat, tijd om terug te gaan naar de roots: Do It Yourself. Vandaag voor het eerst op de bühne en wel in de thuisstad.