‘Ik zweef tussen soft grunge en catwalk-stijl in’

26-01-2014 09:00

Op dit moment is Tumblr helemaal trending. Zo’n beetje iedereen heeft al een blog op het creatieve platform aangemaakt en scrollt dagelijks door zijn dashboard. Het grootste gedeelte van Tumblr is saai en oninteressant, maar tussen alle blogs is soms een pareltje te vinden. In deze rubriek gaan wij op zoek naar die pareltjes van Tumblr. En we beginnen bij Narita (16).

naritatumblr

“Ik zit op Tumblr omdat veel vriendinnen een blog bijhielden. In het begin zag ik het eigenlijk helemaal niet zo zitten, want het leek zo ingewikkeld en nutteloos en ik had vijf volgers of zo. Tegenwoordig maak ik er best veel gebruik van, elke dag haast wel – soms reblog ik maar drie plaatjes per dag of zo, maar soms raak ik ook bijna aan het postlimiet, da’s 250 posts. Ik denk dat de reden dat ik nu nog op Tumblr zit is dat ik er gewoon al m’n aesthetics goed op kwijt kan, op die manier kan ik precies bij houden wat ik op dit moment leuk vind. Vroeger ging ik heel veel door verschillende fases waardoor ik in de war raakte, nu is dat minder omdat ik het op een goede manier bij kan houden.”

tumblrnarita2

“Mijn huidige blog is autonihilism.tumblr.com, eerst ‘ravenbloods’, heb ik nu ongeveer anderhalf jaar. Daarvoor zat ik al wel op Tumblr , maar gaf ik het telkens op na een week, omdat die fases dus wisselden en dan had ik iets van ‘hier hoort een nieuwe blog bij en een nieuwe naam en eigenlijk moet ik mijn hele leven omgooien, naar Pakistan verhuizen en een falafaltent beginnen’ of zo. Ik denk dat ik mijn eerste Tumblr iets meer dan twee jaar terug begon, nét voordat de hype begon.

Tumblr heeft best wel verschillende kanten, eilandjes eigenlijk. Je hebt dat hele meisjesblog-deel met foto’s van make-up en Victoria’s Secret BH’s, de fandomblogs (Sherlock, dr. Who, enzovoort), de persoonlijke blogs over mensen die in de meeste gevallen een doodsaai leven hebben maar toch de behoefte voelen dat te documenteren en dan nog de wat meer modeblogs. Ik denk dat ik daar onder val, dus dat vind ik vanzelfsprekend ook de leukste kant, anders viel ik er niet onder haha. Hierin heb je ook nog wel verschillende soorten: De hardcore catwalkblogs, de ~soft grunge~ mensen, enzovoort. Ik denk dat ik zelf een beetje in het midden zweef?”

tumblrnarita3

“Ik verdien trouwens geen geld met Tumblr, er zijn mensen die ik ken die dat wel doen omdat ze advertenties erop zetten, maar ik vind dat allemaal niet zo belangrijk. Het is voor mij toch puur dingen verzamelen eigenlijk, wat ik zelf heel fijn vind omdat ik daar voor bijvoorbeeld m’n outfits ook weer inspiratie uit kan halen. Dat er honderden mensen zijn die dat volgen is best leuk, maar ook best een vreemd idee.”