Maak er een mooie maandag van!

27-01-2014 14:13

Maandag. Bij al alleen het woord ga ik jankend in een hoekje zitten. De dag van vroeg opstaan, half slapend in de schoolbanken hangen en bijkomen van het weekend. Half Nederland hikt op tegen de ochtendgloren van de maandagochtend en kruipt het liefst ver weg onder de dekens.

Zelfs de meest depressieve dag van het jaar was een maandag, ook wel ‘Blue Monday’ genoemd. Maar wat nou als we het nou eens omschakelen, en vrolijk die maandag in gaan? Het zou voor mij in ieder geval al een hoop schelen.

Ochtend

Bij het horen van het gekrijs van de wekker weet je al hoe ver het is: het opstaan. Door het horen van het piepende geluid word je al niet lekker wakker, dus tijd voor verandering! Stel je favoriete ochtend-song in als wekker, stap met het juiste been uit bed en doe een dansje. Ik weet zeker dat je een stuk vrolijker de dag begint. Neem vervolgens een kopje koffie of een sapje, net waar jij zin in hebt. Pak een hele hete, spierontspannende douche en trek je favoriete kleding aan. Is dat een Hawaï-shirt of een Onepiece? Doen! Ik weet zeker dat je niet alleen jezelf maar ook anderen hier mee opvrolijkt.

Middag

Twaalf uur, je bent al op de helft! Tijd voor de lunch. Ik ben zelf iemand die vrolijk wordt van eten, en dus ook van een lekkere lunch. Koop of maak je favoriete lunch,  zo kan je genieten van elk hapje en proef je het intense geluk van de maandagmiddaglunch. Als je tijd over hebt, kijk dan een grappig filmpje, iets van je favoriete cabaretier misschien? Bij mij doet Jasper van Kuijk het altijd goed.  Door het lachen maak je endorfine aan, hierdoor voel je je gelukkig. En dat is toch iets wat die maandagdip tegen moet gaan!

Avond

Hè hè, de dag is zo goed als om. Door de laatste uren relaxed voor de tv door te brengen zal de tijd vliegen en is de maandag alweer voorbij. Zodra je weer in bed ligt en de dag naloopt, zul je zien dat de dag voorbij is gevlogen. Misschien is de maandag dan toch niet zó erg, het is al weer een stapje dichter naar het weekend toe. Maar als je dan toch ‘s avonds in bed ligt met een klein maandagdipje denk dan: ‘De maandag is voorbij. Ik ben nog heel. Het is tijd voor de rest van mijn leven.’  (@marnixamsterdam op Twitter)

Zo, maandaghaters, ik hoop hiermee de strijd tegen de maandagdepressie in gang gezet te hebben. Hoe mooi zou het zijn als iedereen zich straks huppelend met een glimlach op het gezicht zich de dag zou doorbrengen? Zegt het voort! Laten we voor eens en altijd een einde maken aan de mentale maandagdip!

Beeld: Shutterstock