Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

28-01-2014 12:04

Facebook? Check! Pinterest? Check! Instagram? Check! Linkedin? Check! Wat betreft social media ben ik op zich een dagelijkse gebruiker. Niet zozeer op het gebied van daadwerkelijk zelf posten, maar ik volg, lees en bekijk toch wel elke dag wat er in deze digitale wereld gebeurd. Voor het posten probeer ik het bij speciale momenten te houden: momenten waar ik trots op ben, speciale gelegenheden, of kleine dingen de het leven mooier maken. Er is echter één medium dat ik graag wat meer zou willen gebruiken, maar waar ik de afgelopen jaren amper wat mee gedaan heb: twitter! Deze week wilde ik er voor zorgen dat ook twitter in mijn dagelijkse routine een plekje heeft.

Social vs real world

Misschien vraag je je af waarom ik juist méér tijd op social media zou willen doorbrengen, terwijl bijvoorbeeld de nieuwe vriend van 52 challenge juist 40 dagen zonder social media wil doorkomen! En nu kan ik je wel vertellen dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel tijd op social media doorbreng, maar terwijl ik dit typ bedenk ik me dat dit helemaal niet waar is. Zo check ik in de ochtend nog voordat ik mijn bed uit kom al even wat er gebeurd is op facebook en linkedin (want er gebeurt ook echt heel veel ‘s nachts…) en ga ik niet slapen zonder even een laatste check. Maar gelukkig beperk ik het gebruik overdag echt tot de verveelmomentjes bij de bushalte, in de wachtkamer en of tijdens de reclame op televisie.

Afijn, waarom wel meer twitteren dus?! Twitter is voor mij, meer dan facebook en instagram, een social media waar ik ook daadwerkelijk wat mee kan. Waar ik op instagram en facebook amper wat post en vooral bekijk hoe anderen de dag zijn doorgekomen, vind ik twitter een veel nuttiger medium. Waar twitter vroeger vooral gebruikt werd om iedereen elke ochtend te vertellen hoe vroeg en koud het wel niet was (irritant!!) wordt het tegenwoordig steeds zakelijker ingezet en wordt er via twitter naast de ‘leuke’ dagelijkse dingen ook veel kennis gedeeld. Ik zou twitter dan ook op een manier willen inzetten waarbij ik kan leren van kennis van anderen en wie weet ook zelf wel een steentje kan bijdragen.

What to tell?

Ondanks een goede voorbereiding (door de twitter app op de ‘homepage’ van mijn telefoon te plaatsen) heb ik absoluut een slechte start gehad. Ik bedacht me maandag in de avond pas dat ik twitter die dag nog helemaal niet geopend had! Dinsdag de herkansing, maar wat moest ik de wereld vertellen? Zouden ze het interessant vinden dat ik mijn laatste rijles had en de dag erna zou afrijden? Mijn vrienden allicht, maar eigenlijk was dit niet waarvoor ik twitter nou daadwerkelijk in wilde zetten. De rest van de week werd het niet makkelijker, ik deelde het als ik een mooi nummer hoorde wat echt wat betekende, ik heb interessante tweetsvan anderen geretweet, maar ik heb met name veel gelezen wat anderen posten.

Ik denk dat mijn challenge hierdoor niet per se faalde, het zit nu immers in mijn ritme om dagelijks even te kijken wat er op twitter gebeurt. En dat ik niet elk moment van de dag wat ‘boeiends’ te vertellen heb geeft dan naar mijn mening niet. Als ik op de interessante momenten maar wèl eraan denk om het te plaatsen. Je kunt natuurlijk niet in één week een superboeiend twitter-account hebben, maar het begin is er, nu is het eenwork in progress waar ik ook de komende weken fanatiek mee aan de slag wil blijven gaan. Deze challenge zorgde er in ieder geval voor dat ik in plaats van facebook veel vaker even de twitter app open – a change i like!

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.