Superman krijgt te maken met vertraging

28-01-2014 09:00

Op Comic Con werd vorig jaar bekend gemaakt dat de droom van iedere jongen en comic book fan zou uitkomen. Superman zou het namelijk gaan opnemen tegen Batman. Dit gevecht stond gepland voor 2015, maar afgelopen week kwam er minder goed nieuws. Vanwege onduidelijke redenen is de confrontatie namelijk verplaats naar 2016. De film is maar liefst 10 maanden verschoven. Nadat dit bekend werd gemaakt gingen er al snel verschillende theorieën de ronde over waarom de makers hebben besloten dit te doen. Filmmaatschappij Warner Brothers hadden het volgende te zeggen over misschien wel de meest geanticipeerde film van 2015.

“the filmmakers time to realize fully their vision, given the complex visual nature of the story. The decision was made following the shift of the start of production to second quarter of this year.”

Drukke superheldenzomer

Of de vork ook werkelijk zo in de steel steekt is niet zeker. Er werd gedacht dat de film was uitgesteld wegens het feit dat Ben Affleck iets gebroken zou hebben, maar deze geruchten werden al snel ontkracht. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de film is uitgesteld vanwege het feit dat de productiemaatschappij meer geld uit de film wil halen. 2015 is misschien wel de drukste zomer in tijden, en dat zou de opbrengsten van het superheldenepos wel eens in de weg kunnen staan. Afgelopen jaar deed Man Of Steel het al niet naar verwachtingen aan de internationale box office.

Er werd verwacht dat de film de grens van 1 miljard dollar zou overschrijden (de film zou in dat geval de achttiende film zijn die deze grens overschrijdt) maar de eerste vlucht van de man van staal bleef haken op een nog steeds uiterst prima 668 miljoen. Misschien dat de filmmakers het dus slim vonden om de film te verschuiven. 2016 is sowieso nog geen druk jaar, dus wie weet is dit wel een slimme zet. Of de film is verplaatst wegens het feit dat ze er meer tijd aan willen besteden, of dat ze er gewoon meer geld uit willen halen is nog niet precies duidelijk.

Lastige held

Als Warner de film heeft uitgesteld omdat ze er meer tijd aan willen besteden, dan vind ik dat ze daar goed aan doen. Het is al gebleken dat Superman misschien wel de lastigste superheld is om naar het witte doek te brengen. Met een percentage van 55% op Rotten Tomatoes wist de film niet de meest positieve reacties te vangen. Ook ikzelf was niet helemaal tevreden over de film. Ik hoop dat ze de aanwezigheid van The Caped Crusader goed gebruiken. De The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan die twee jaar geleden werd afgesloten staat ons nog vers in het geheugen, en het wordt lastig voor de makers om de Batman die Christian Bale neerzette te overtreffen.

Naast de terugkerende namen Henry Cavill in de rol van Superman, Amy Adams in de rol van Lois Lane en Laurence Fishburne in de rol van Perry White, weten we dat Ben Affleck voor de eerste keer het vleermuizen pak aan mag trekken. Er gaan geruchten de ronde dat acteur Joaquin Phoenix Lex Luther gaat spelen. Bryan “The one who knocks” Cranston is nog altijd fan-favorite voor de rol van de kale superschurk.

We kunnen Batman Vs. Superman op 6 mei 2016 verwachten.