BITS – Gamenieuws: Gears of War, Nintendo, bizarre cijfers over World of Warcraft

31-01-2014 12:48

Als ‘Epic’ geen zin meer heeft om een Gears of War-spel te maken, dan koopt Microsoft het merk en zet een andere studio aan het werk! Nintendo is van plan om iets met smartphones en tablets te doen en een paar geile Russen bezorgden een paar Playstation 4-eigenaren de schrik van hun leven! Ja, het was ons het weekje wel!

Microsoft koopt Gears of War-merk

Gears of War 1 t/m 3 waren behoorlijk belangrijk voor Microsofts Xbox 360. De serie was erg populair en verkocht miljoenen exemplaren. De eerste drie spellen werden door de studio ‘Epic’ gemaakt, terwijl het meest recente spel Gears of War: Judgment in samenwerking met ‘People can Fly’ gebouwd werd. Judgment was best een aardig spel, maar was vanuit commercieel oogpunt geen doorslaand succes.

Epic leek geen zin meer te hebben om wéér een Gears of War te maken, waarop Microsoft besloot het merk over te kopen. Het volgende spel in de serie wordt gemaakt door de studio ‘Black Tusk’. Iets vergelijkbaars deed Microsoft eerder al met de Halo-spellen. Deze werden gemaakt door ‘Bungie’, maar toen Bungie aangaf iets anders te willen doen dan wéér een Halo maken, zette Microsoft ‘343 Industries’ er op.

Leuk voor de fans dat er in ieder geval weer spellen in een bepaalde series verschijnen; het geeft wel aan dat het schermen met grote merken belangrijker is dan ooit. We vragen ons af of dit op de wat langere termijn geen doodlopende weg is.

Nintendo gaat ’t een beetje anders doen

Onlangs berichtten we dat Nintendo de jaarverwachting bijstelde van winst naar verlies; dankzij een zéér tegenvallende verkoop van de ‘Wii U’. Directeur Satoru Iwata deed het beste wat hij in dit geval kon doen (nee, hij pleegde geen seppuku, hater!). Iwata verlaagde zijn eigen salaris met de helft, en dat van andere Nintendo-kopstukken met 20 tot dertig procent.

wii_u_blackblanco

Deze week ontstonden er geruchten, naar aanleiding van een artikel in een Japanse krant, dat Nintendo zich zou richten op het maken van games op ‘mobile devices’, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Tijdens een presentatie verklaarde Iwata dat Nintendo een team heeft samengesteld dat de mogelijkheden onderzoekt om apps uit te brengen die mensen moeten enthousiasmeren om een ‘Wii U’ of ‘2/3DS’ te kopen. Mobiele spelletjes kúnnen daarvan onderdeel uit maken, maar we hoeven niet te verwachten dat de ‘App Store’ binnenkort uitpuilt van Nintendo-spelletjes en ports.

Het probleem met de Wii U is volgens Nintendo de onduidelijkheid betreft de spelcomputer. Consumenten denken dat het een uitbreiding is voor de oudere Wii en begrijpen de opzet niet helemaal. Het tekort aan goede games wás volgens Nintendo een probleem in 2013, maar wordt in 2014 ondervangen door het verschijnen van titels als o.a. Mario Kart 8. Daarmee is de Wii U niet meteen uit de problemen, maar op de langere termijn verwacht men toch nog succes met de console te hebben.

iwata

Russische-amateurpornografie-station 4

8BIT

Ha ha ha! Een (waarschijnlijk) Russisch stel veroorzaakte enige ophef door in de Playroom van de Playstation 4, een gedeelte waar je gamefilmpjes of beeld van je Playstation-camera kunt streamen, 20 minuten lang ‘live’ te neuken. Leuk, zo’n toekomst waarin alles verbonden is; hoewel het ons eerder verbaast dat het zo lang geduurd heeft. De Daily Mail heeft het gehele, behoorlijk hilarische verhaal.

‘Tien jaar World of Warcraft’; wat cijfers

World of Warcraft is hét succesverhaal onder de online ‘roleplaying games’. Miljoenen mensen zijn kort of lang op avontuur gegaan in de spelwereld ‘Azeroth’. De game bestaat tien jaar (eigenlijk negen, aangezien Wow in het najaar van 2004 verscheen, maar soit), en Blizzard heeft heel wat feitjes en (behoorlijk bizarre!) cijfers gepubliceerd in een leuke infographic!

100 miljoen accounts, 500 miljoen spelpersonages en iedere dag wordt er 900.000 keer een ‘dungeon’ of ‘raid’ voltooid. Bijna niet te bevatten!

WOW

Duke Nukem 3D wordt volwassen

Duke Nukem 3D is deze week achttien jaar oud geworden en nu voel je je oud! Sorry! We vonden dit alleraardigste filmpje van Thomas Smagge waarin hij deze klassieke game nog eens probeert te spelen! Valt niet mee hè, Thomas?

De Poll

Lekker dan: 83% van jullie is onder geen enkel beding bereid om pecunia neer te tellen voor verhalen in deze gamerubriek! De 17% die dat eventueel wél zou willen doen verwacht daarvoor grotere, meer uitgebreide verhalen. Bedankt voor jullie input; we nemen het mee!

POLLBITS

De nieuwe poll gaat over Gears of War! Is het een goede zet dat Microsoft die serie gekocht heeft, of geloven jullie het verder allemaal wel met die serie?

[polldaddy poll=7761211]

 

Eerder deze week onderzocht onze redacteur Rogier Kahlmann de claims van wat ‘Serious Games’. Het is nog niet helemaal duidelijk of ze werken, maar dat weerhoudt spellenmakers er niet van om alvast geld te vragen! Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!