Muziekmoment week 6

03-02-2014 11:02

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Broken Bells en Warpaint.

Broken Bells – After the Disco

402b3c88

Genre: rock
Vier dames uit Los Angeles die zwevende, haast verdovende psychedelische rock maken. Ze heten Warpaint en dit naamloze album is de tweede plaat die ze uitbrengen. De loepzuivere stem van zangeres Emily Kokal kabbelt soepel door de muziek, die haast onderhuids gaat zitten. De zweverige zang en gitaar worden geregeld wakker geschud door stevige baslijnen en drumpartijen, zoals we bijvoorbeeld Radiohead weleens horen doen. Warpaint is een experimenteel album met veel kleine details die pas na een paar keer luisteren opvallen. Zeker luisteren: Love Is To Die en Hi.

Warpaint – Warpaint

packshot
Genre: rock
Broken Bells is Brian Burton, die beter bekend staat als Modest Mouse, en James Mercer, de ex-zanger/gitarist van The Shins. Het tweede album dat ze uitbrengen ligt net in de schappen en heet After The Disco. Toepasselijk genoeg horen we de eerste nummers ook discosounds. Toch schuift het geluid naarmate het album vordert meer richting verschillende soorten (pop)rock. Halverwege Holding On For Life steekt een psychedelisch baslijntje de kop op en klinkt een Black Keys-achtige zang. Dat geluid komt nog duidelijker naar voren op No Matter What You’re Told. De stem van Mercer zorgt voor een opgewekte stemming, die wordt bijgestaan door vrolijke toevoegingen (lees: blazers, achtergrondkoortjes e.d.) van Burton.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.

Lees ook de recensie van Warpaint