Binnenland

‘Halve Nederlandse spoorsysteem stort deze zomer in’

04-02-2014 10:51

Het treinverkeer in grote delen van ons land zal komende zomer ontregeld zijn. Reizigers moeten daarom rekening houden met ernstige vertragingen. Dat meldt De Telegraaf.

Door werkzaamheden is station Utrecht Centraal van 9 tot en met 17 augustus ontregeld. Ook station Den Bosch gaat deze zomer aan de zuidkant 21(!) dagen dicht.

Schiphol

Op sporen rond Schiphol kan bovendien verschillende weekenden niet gereden worden.

Uitgerekend in de zomer is het megadruk op Schiphol, een van de grootste luchthavens ter wereld. Het is niet uit te sluiten dat het aantal reizigers op Schiphol hierdoor zal gaan dalen.

‘Schandalig!’

“Dit is rampzalig. Echt schandalig. Het halve Nederlandse spoorsysteem stort in”, zegt voorzitter Arriën Kruyt van reizigersvereniging Rover. “Utrecht Centraal is de draaischijf van Nederland!”

Uit ervaring met voorgaande problemen (zoals bijvoorbeeld brand in een railinfrastructuurcomplex) weet men inmiddels dat als Utrecht plat ligt, vrijwel de rest van spoorwegen-Nederland daarvan de gevolgen ondervindt.

Leugens

ProRail en de NS ontkennen echter dat heel Utrecht plat gaat. Volgens de reisorganisaties gaat maar een gedeelte dicht.

Rover-woordvoerder Kuyt is er van overtuigd dat dit een leugen is. “Ongelooflijk dat dit ontkend wordt. Er wordt glashard gelogen!”, laat hij in De Telegraaf optekenen.

Extra water en dekens

Treinreizigers wordt door ThePostOnline dringend aangeraden alles wat met Nederlandse Spoorwegen heeft te maken zoveel mogelijk te vermijden. Ga op vakantie naar een (ver) buitenland, koop een extra auto en, wanneer u toch met de trein gaat, neem extra water en dekens mee.

Wie deze zomer een vliegreis wil maken wordt aangeraden via Rotterdam, Eindhoven, Eelde of één van de Duitse en Belgische luchthavens te vliegen of met de auto naar Schiphol af te reizen.

ANP/TPO/DeTelegraaf