Man vermoordt gezin, krijgt hartaanval en sterft

04-02-2014 07:59

Een 14-jarige jongen wordt beschreven als een held nadat hij zijn 5-jarige neefje wist te redden. Zijn moeder, zus en broer werden door zijn stiefvader doodgeschoten. Die daarna zelf stierf aan wat lijkt een hartaanval.

Toen de 14-jarige jongen, die niet bij naam genoemd wordt, schoten hoorde rende hij naar beneden. Daar vond hij zijn 17-jarige broer Steven dood op de grond.
Nadat de 43-jarige Michael Worsham in de keuken Steven had doodgeschoten, liep hij naar de slaapkamer. Daar trok hij zijn vrouw, waar hij twaalf jaar mee getrouwd was, uit bed en schoot haar dood.

De jongen probeerde vervolgens het wapen los te worstelen van zijn stiefvader en gilde naar zijn 15-jarig halfzus Trisdion dat ze weg moest rennen. Worsham vertelde de jongen dat als hij de wapen los zou laten hij hem zou laten gaan. De jongen pakte daarop zijn 5-jarige neefje uit het bed en rende naar buiten. Toen zijn zus achter hun aan naar buiten rende schoot Worsham haar van achteren neer. Getuigen zagen hoe de man naar buiten liep en van dichtbij nogmaals op zijn dochter schoot en haar lichaam vervolgens mee naar binnen sleepte.

Toen de Chicago politie arriveerde lag de man dood op de grond, vermoed wordt dat hij aan een hartaanval is overleden, een autopsie wordt maandag verricht. De politie prijst het heldhaftige optreden van de 14-jarige jongen. Hij is ondergebracht bij familie.