Video: jongeren die spijbelen wacht een gruwelijke dood

04-02-2014 15:50

Een Australisch filmpje dat bedoeld is om spijbelen te ontmoedigen, gaat wel wat erg ver. In het filmpje zijn vier scholieren te zien die besluiten school te skippen om een dagje naar het strand te gaan. Slechts één van hen overleeft het avontuur.De vier jongeren gaan in een camper op weg en verruilen onderweg hun schooluniformen voor zwembroeken en bikini’s. Op een verlaten strand hebben ze de grootste lol, tot ze een voor een op het strand worden opgeblazen. Aan het eind blijft één meisje over, met bloedspatten over haar hele lichaam, dat gillend kijkt naar de afgerukte hand van haar vriend in het zand. Ze blijken rondgelopen te hebben op een plek waar explosieven worden getest.

De boodschap: dit is wat er gebeurt als je spijbelt. ‘Stay in school’, luidt de afsluitende tekst van de Learn For Life Foundation, een Australische stichting die het belang van onderwijs promoot.

Volgens Mirror is het filmpje al meer dan 11 miljoen keer bekeken op YouTube. Sommigen vinden het veel te ver gaan, anderen denken dat het een hoax moet zijn.