Wetenschap der kamelen maakt Bijbel kapot

06-02-2014 11:45

Israëlische onderzoekers hebben bij een studie naar de oorsprong van kamelen een pijnlijke fout in de Bijbel blootgelegd. De wetenschappers kwamen erachter dat de kamelen in het Midden-Oosten voor het eerst als werkdieren zijn gebruikt rond 900 voor Christus, een stuk later dan dat Bijbel doet vermoeden.

In het Oude Testament wordt al volop melding gemaakt van groepen kamelen. Zo komen de dieren onder meer voor in de verhalen over Abraham, Jozef en Jacob. En dat kan helemaal niet volgens de Israëlische wetenschappers, want het Oude Testament gaat volgens geleerden over de periode 2000 tot 1500 voor Christus.

“We tonen hiermee niet alleen aan dat de Bijbel een discutabel historisch boek is, maar bewijzen ook dat de verhalen in de Bijbel pas veel later zijn opgeschreven”, schrijft FoxNews op basis van de rapporten van de universiteit van Tel Aviv.

Overigens is het niet zo dat kamelen voor die tijd helemaal nog niet voorkwamen in het Midden-Oosten, maar in ieder geval niet als gedomesticeerde dieren.