Bladen

Sanoma bijna dood

07-02-2014 09:54

Ook op vrijdag, uw nieuwsvitaminen in de ochtend.

Terug naar het anonieme internet

Mooi was die tijd dat je anoniem kon trollen op internet. De digitale snelweg staat tegenwoordig vol met personal branding van non-valeurs die hun handeltje proberen te verkopen. Wel eens gehoord van Secret en Whisper? Dat is nostalgisch shit, mensen. 

Evander Sno, miljonair te Waalwijk

RKC gaat een poging wagen om de held van Waalwijk, Evander Sno, met een langdurig contract aan zich te binden. De Amsterdammer die voetbalt met een pacemaker werd dit seizoen clubloos opgepikt, maar is eigenlijk veel te goed voor RKC. ‘Niemand vindt het vreemd als Evander bij ons de bestbetaalde speler zou worden’, denkt Janus van Gelder. De technisch directeur van RKC verwacht in maart duidelijkheid te krijgen van Sno. ‘Ik ben reëel en ik kan mij ook voorstellen dat hij toe is aan een overstap naar een grotere club.’

Wordt eens ontslagen

Ga je weer naar kantoor en weet je niet waarom? Lees dit verhaal. Ontslag is lekker soms.

Grote spelen, kleine winsten

In Sotsji worden de duurste Olympische Winterspelen ooit gehouden. Levert de kunstmatig opgepompte economie in het subtropische paradijs iets op? Nope. Weggegooid geld. Kijk, maar naar deze video. Het is goed dat de Russen gas hebben, want de waanzin in de sneeuw is volstrekt onverantwoordelijk. En is die sneeuw eigenlijk wel goed? Kijk eens naar de eerste trainingen. IJspistes! Pia Dijkstra van D66 valt iets anders op. Google toont de regenboogvlag. De eerste verzetsdaad!

Slechte relatie? Geef je ouders de schuld

Tuurlijk, het ligt het nooit aan jou. Die matige relatie tussen jou en je ouders zijn oorzaak van de relationele malaise. Dat is nu wetenschappelijke aangetoond door een tijdschrift met de naam Journal of Marriage and Family.

Oost-Europese bushokjeboeven roven staal

De koperjatters waren even hot. Nu zijn er Oost-Europese roestvrijstaal aasgieren. De boeven hebben het gemunt op bushokjes.

Banken moeten meer buffers opbouwen

Absolute must read voor alle bankiers. Jullie moeten meer geld op je balans plaatsen. Stop met het gebruiken van gelegenheidsargumenten om het niet te willen. Professor Bas Jacobs legt in kraakheldere taal uit waarom dat moet.

It was 50 years ago today…

Dat The Beatles in Amerika landden. Historische foto.

IBM werkt aan zelfexpolderende chip

James Bond experimentje bij IBM. Het Amerikaanse leger heeft IBM de opdracht gegeven een chip te ontwikkelen die zichzelf op commando kan vernietigen. De opdracht is onderdeel van het project Vanishing Programmable Resources van het Advanced Research Projects Agency van het Amerikaanse leger (DARPA). Dat zoekt een oplossing voor de toenemende kans dat Amerikaans intellectueel eigendom, leger-informatie en zelfs methoden om toegang te krijgen tot IT-systemen  van het leger in handen van ongewenste elementen vallen, nu tijdens operaties en op het slagveld steeds meer elektronica word ingezet.

SNS-schuldenaar vlucht weg op zijn boot

Oh jee. Roger Lips wist in de vastgoed-explosiejaren vele honderden miljoen le lenen bij SNS Reaal. Dat betaalde hij niet terug. Nu wordt hij vervolgd, maar hij is voortvluchtig. Op zijn jacht, denken sommigen.

Sanoma maakt weer miljoenenverlies

Is het al tijd voor Sinatra? And now the end is near? Sanoma moet heel snel geld gaan verdienen, want het maakt verliezen waar je pijn van aan je ogen krijgt.  ‘De omslag bij Sanoma gaat fundamenteel over het vernieuwen van ons aanbod’, zegt topman Harri-Pekka Kaukonen naar aanleiding van drama kwartaalcijfers. ‘De keuzes die we hebben gemaakt geven ons de mogelijkheid om ons volledig te richten op de gebieden en bedrijven die het beste transformatie- en groeipotentieel hebben.’ Kaukonen zet – tien jaar te laat- in op de overstap naar digitale media. Sanoma denkt pas vanaf 2016 weer omzetgroei op eigen kracht te kunnen realiseren.