Sport

Sven Kramer twijfelt over deelname aan 1500 meter

10-02-2014 13:34

De kersverse olympisch kampioen Sven Kramer twijfelt over zijn deelname op de 1500 meter. Hij vindt de tien kilometer belangrijker, aangezien hij daar de torenhoge favoriet is. Bovendien heeft hij iets recht te zetten, na zijn desastreus verlopen tien kilometer op de vorige Spelen, waar hij verkeerd wisselde. Op de 1500 meter is het niet waarschijnlijk dat Kramer gaat winnen.

Steeds meer twijfels

Tegen het ANP zegt Kramer dat hij steeds meer gaat twijfelen. “Ik weet nog niet wanneer ik een definitief besluit neem. Als ik rijd dan rijd ik om te winnen. Ik weet niet of eventueel zilver of brons het allemaal waard is zo kort voor de tien kilometer. Mensen zeggen dat ik gek ben, dat is dan maar zo.”

Medaillekandidaat

Zijn coach Gerard Kemkers denk dat Kramer wel degelijk een medaillekandidaat is. “Alle afstanden waar hij start doet hij met de besten mee.” Mocht Kramer besluiten om niet te starten, dan rijdt Jan Blokhuijsen, die zaterdag zilver won op de vijf kilometer. Het wordt voor Kramer dan onmogelijk om de olympische prestatie van Jochem Uytdehaage te evenaren, die in 2002 goud pakte op de vijf en tien kilometer en op de 1500 meter het zilver veroverde. Uytdehaage vertelde eerder aan ThePostOnline dat hij drie houden medailles voor Kramer verwacht en hem niet uitvlakt op de 1500 meter.

Update 13.35 Inmiddels is bekend geworden dat Jan Blokhuijsen in Sotsji zal blijven. De mogelijke vervanger van Kramer was eerder nog van plan om een week terug naar Nederland te gaan, maar – wellicht mede ingegeven door de twijfel van Kramer – blijft de winnaar van Olympische zilver toch in Rusland. Kramer kan tot maximaal een uur voor aanvang nog besluiten niet te starten.