Tijger moordt dorpjes in India uit

10-02-2014 17:48

Een uit een natuurpark ‘ontsnapte’ Bengaalse tijger houdt al sinds eind december 2013 huis in de dorpen van Noord-India. De tijger zou onlangs zijn tiende slachtoffer hebben gemaakt. Dorpelingen troffen een mededorpeling aan dat half was opgegeten.

Jagers proberen de tijger te vangen maar het beest is de jagers telkens te snel af. Bovendien is het moeilijk sporen van het beest te vinden in de dichte bossen en is de helft van de ingehuurde jagers niet komen opdagen.

Natuurpark

De tijger hoort thuis in een natuurpark dat relatief dichtbij de dorpen ligt. Het natuurpark is destijds opgericht om de Bengaalse tijger tegen uitsterven te behoeden.

Volgens een opzichter van het natuurpark vergrijpt de tijger (een vrouwtje) zich aan mensen omdat het geen natuurlijke prooien tegenkomt. “Maar de tijger moet inmiddels uitgeput zijn want ze kan nu niet normaal rusten”, laat de ranger aan Fox News weten.

Buiten poepen

De autoriteiten van India vinden het moeilijk om de inwoners tegen de tijger te beschermen. “Die mensen hebben geen toilet in huis en moeten in het bos poepen. Het is vrijwel onmogelijk om mensen dan nog tegen een tijger te beschermen”, aldus een woordvoerder.

CC foto: Keven Law