Binnenland

Steekpartijen met keukenmes en zwaard

11-02-2014 11:10

Bouwvakkers in Nijmegen zijn gistermiddag aangevallen door een man met een zwaard. Ze barricadeerden de deur van het pand waar ze aan het werk waren, terwijl de man zijn zwaard meerdere malen in de deur ramde. Toen de opgetrommelde politie arriveerde, was de ridder gevlogen. De bouwvakkers zagen hem later lopen, zette de achervolging in en wisten hem uiteindelijk, samen met NS-beveiligers, overmeesteren. Hij is overgedragen aan de politie. Wat hem mankeert is niet duidelijk, volgens het ANP.

‘Sektelid steekt met keukenmes’

Dan door naar Laren. Daar is vrijdag een 43-jarige man met een groot keukenmes in zijn hals gestoken. Dichtbij.nl weet te melden dat hij het doelwit van een sekte, te weten de christelijk-sektarische Orde der Transformanten. Het slachtoffer zou een dissident van de transformanten zijn geweest. Het mes waarmee hij werd gestoken zat verstopt in een bos lelies.

‘Ex-vrouw slachtoffer doet sekteleider’

De dader was een 26-jarige man met een pruik. Het slachtoffer wist de man echter alsnog te herkennen. De dader werd met behulp van buren in bedwang gehouden en aan de politie overgeleverd. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Het motief van de dader lijkt duidelijk. Sinds de ex-vrouw van het slachtoffer er met de leider van de sekte vandoor ging, nagelde het slachtoffer de sekte publiekelijk aan de schandpaal via onder meer een protestwebsite.