Kind verdrinkt, zwemleraar gaat zich eerst omkleden

12-02-2014 19:00

Een zwemleraar die geen nat pak wilde ging eerst naar de kleedkamer om even zijn zwemspullen aan te trekken. De kinderen die vanaf de kant hun klasgenoot zagen verdrinken liet hij achter.

Toen kinderen riepen dat de 14-jarige KeAir Swift verdronk reageerde de 24-jarige zwemleraar Johnathan L. Sails eerst door te zeggen dat de jongen alleen maar aan het dollen was. Toen de kinderen laten weer om hulp kwamen smeken probeerde de zwemleraar samen met de conciƫrge om de jongen vanaf de kant iets aan te reiken. Toen dat niet lukte liep de zwemleraar weg, naar de kleedkamer, waar hij zijn zwemspullen aantrok. Toen hij terug kwam ging hij het water in, maar kreeg hij de jongen niet boven water.

De directeur van de school was ondertussen op het tumult afgekomen en dook zonder aarzelen, in zijn nette pak, meteen het water in. Toen ze eindelijk de jongen op de kant hadden bleek het te laat. Drie dagen later overleed hij.

De zwemleraar bleek ook gelogen te hebben tegen de schoolleiding van ‘East Detroit High School’. Hij beschikte helemaal niet over de juiste papieren die nodig zijn om als zwemleraar te mogen werken. Hij is nu aangeklaagd voor dood door schuld en kan tot maximaal tot vijftien jaar cel veroordeeld worden.