Van danskoning tot…Bond-schurk?

12-02-2014 15:53

Vandaag is bekend gemaakt dat de 59-jarige acteur John Travolta graag een schurk zou spelen in een toekomstige Bond-film. Nu hoor ik jullie al denken, wie is John Travolta? Dat zal ik uitleggen.

John Travolta is een Amerikaans acteur die in 1977 doorbrak met zijn rol in de dansfilm Saturday Night Fever. Een jaar later kreeg Travolta wereldwijde bekendheid toen de dansmusical Grease uitkwam. Deze twee films betekenden de start van een succesvolle carrière. Travolta heeft de meest uitlopende rollen gespeeld. Zo speelde hij in Hairspray (2007) een dikke moeder en in de actiefilm Face/Off (1997) speelde hij een agent die jacht maakt op een terrorist (gespeeld door Nicholas Cage). Ik vind dit één van Travolta zijn beste films. De manier waarop de rollen van Cage en Travolta op een gegeven moment omgedraaid worden is briljant! Verder is Travolta bekend uit Carrie, Look Who’s Talking en Pulp Fiction.

Vandaag is dus bekend gemaakt dat John Travolta een gesprek heeft gehad met Barbara Brocolli over de mogelijkheid om een Bond-schurk te spelen. Brocolli, wie samen met Michael G. Wilson de Bond-film produceert zag er wel wat in. Travolta had er het volgende over te zeggen in een interview.

“I would love that. They’re going a different way with their villain in this next film but I’ve spoken to Barbara Broccoli about it and she loves the idea, so that would be great.”

Ik zie Travolta eigenlijk wel als een Bond-schurk. Hij is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik denk dat hij het daarom wel kan laten werken. Travolta heeft ervaring met het spelen van klojo’s, en zijn rol als schurk in Face/Off was briljant! Eerder ontstonden er al geruchten dat Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness) de schurk zou gaan spelen in Bond 24, maar zeker is dat nog niet. Wat wel zeker is, is dat Daniel Craig voor de vierde keer terugkeert als geheimagent 007. Het zal nog maar moeten blijken of Travolta een Bond-schurk zal spelen voordat Craig zijn contract tot een einde loopt na de 25ste film.

Bond 24 verschijnt op 23 oktober 2o15 in Nederland.