MKB

Eindelijk: Spotify voor E-books in aantocht

13-02-2014 14:25

Twee grote uitgeefconcerns werken aan een Nederlandse streamingdienst voor boeken. De opzet is vergelijkbaar met die van Spotify en Netflix: voor een vast maandelijks bedrag krijgen lezers onbeperkt toegang tot een catalogus van duizenden populaire e-boeken. Dat meldt nrc.next

De uitgeefconcerns die aan de streamingdienst werken, WPG en LannooMeulenhoff, vertegenwoordigen samen bijna de helft van de Nederlandstalige e-boekenmarkt. Ze hopen op deze manier piraterij van e-boeken tegen te gaan. Het is de bedoeling dat nieuwe boeken direct beschikbaar zijn in de streamingdienst.

Voor de lezers zou het voordeel van een streamingdienst vooral liggen in het gebruikersgemak. “Geen gedoe meer met bestanden overzetten van het ene naar het andere apparaat”, zegt projectleider Lisa van den Herik. “Je hebt de hele catalogus direct op je computer, telefoon of tablet tot je beschikking.”

Veel mensen zouden e-boeken nu nog te ingewikkeld en te duur vinden.

Wat een maandabonnement gaat kosten, is nog niet bekend. De ‘boekenspotify’ moet nog dit jaar in Nederland en België verschijnen.

Anp