Politiek

Politie: Els Borst vermoedelijk vermoord

13-02-2014 12:40

Met update – De politie houdt er rekening mee dat Els Borst is vermoord. Op dinsdagmiddag werd een scan op het lichaam uitgevoerd in Maastricht. Daarna werd aan het eind van de middag sectie verricht door twee forensisch pathologen van het Nederlands Forensisch Instituut. Uit deze onderzoeken kwam in elk geval naar voren dat het letsel dat is aangetroffen op het lichaam heeft geleid tot haar dood en er dus geen sprake was van een natuurlijk overlijden.

De politie concludeert:

“Uit de onderzoeksresultaten tot nu toe is gebleken dat zij waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.”

Politie: Gat tussen zaterdag en maandag

Het onderzoek zal door het Openbaar Ministerie en de politie in volle omvang worden voortgezet. Dit onderzoek zal zich onder meer richten op de periode tussen zaterdagmiddag 8 februari 2014 (haar vertrek vanaf het congres van D66 in Amsterdam in de Beurs van Berlage) en het moment van aantreffen van het lichaam op maandagavond 10 februari 2014. De politie wil ook graag weten met wie Borst de afgelopen tijd contact heeft gehad.

Direct na haar dood doemden al vragen op over wat er gebeurd was dat weekeinde. In een inmiddels verwijderde tweet vroeg Michiel Scheffer – fractievoorzitter D66 in de provincie Gelderland, zijn moeder vond het lijk van Borst – of mensen haar nog hadden gezien.

“Toch voor de puzzel heeft iemand #ElsBorst nog gesproken na 1715 zaterdag?”

Timmermans: ‘Dit is niet te bevatten’

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) reageert namens het Kabinet op Facebook met:

“Ben diep geschokt door de mededeling van de politie over de dood van Els Borst. Mogelijk een misdrijf is deze lieve, zachtaardige, in en in menselijke vrouw fataal geworden. Niet te bevatten.”

D66-leider Alexander Pechtold reageert met:

 

Update 13.55 –Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel meldt dat de politie alle opties openhoudt. Ook een politieke moord wordt niet uitgesloten.

Lees ook

Els Borst overleden

Dood Els Borst nog steeds mysterie

I.M. – D66 is nu ook haar matriarch kwijt