‘The Dark Knight Returns’ en Batman

13-02-2014 09:00

De nieuwtjes over Batman Vs. Superman blijven maar binnenstromen. Vorige week werd nog bekend gemaakt dat Heisenberg (nee, Eisenberg!) de rol van Lex Luthor op zich zal nemen, en dat Jeremy Irons was gecast als Alfred Pennyworth. Toen Batman Vs. Superman afgelopen jaar door Zack Snyder werd aangekondigd deed hij dat met de volgende quote:

“I want you to remember, Clark. In all the years to come, in all your most private moments, I want you to remember my hand at your throat. I want you to remember the one man who beat you.”

Dit citaat is afkomstig uit de bekende graphic novel The Dark Knight Returns. In deze vierdelige stripserie is Bruce Wayne met pensioen. Gotham City wordt geregeerd door een groep mutanten. Nadat Bruce wordt overvallen besluit hij het Batman-kostuum weer aan te trekken. Hij bestrijdt grof geweld met grof geweld. De Amerikaanse overheid is hier niet blij mee en stuurt Superman om hem tegen te houden. Daar hebben we het al. Batman die het opneemt tegen Superman. Je zou natuurlijk denken dat ze gewoon het verhaal van deze graphic novel zouden nemen, maar Snyder heeft duidelijk aangegeven dat dit niet het geval zal zijn. Wel heeft hij van de week laten weten dat de graphic novel invloed zal hebben op de geschiedenis van Batman.

“But the comic book will influence the [onscreen] history of Batman Vs. Superman, on which the writer David S. Goyer and myself will work,”  vertelde Snyder aan magazine Popcorn.

Ik ben erg enthousiast over het feit dat The Dark Knight Returns zal dienen als inspiratie voor de film. Het verhaal van de graphic novel is redelijk duister en geeft een goede indruk over het verhaal wat ze nu willen gaan vertellen. Ik was zelf niet erg tevreden over de humor in Man Of SteelIk vond het allemaal een beetje kleurloos en duister. Ik denk juist dat dat bij het vervolg goed zal werken. Batman die hard met hard bestrijdt en vervolgens aan de haal gaat met Superman lijkt me geweldig! Als de film dan ook nog eens een R-rated cut zou krijgen zou dat helemaal mooi zijn. Tot nu toe heb ik tenminste alle vertrouwen in de film.

Batman Vs. Superman zal in mei 2016 in de bioscopen verschijnen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Henry Cavill, Ben Affleck en Jesse Eisenberg.