BITS – Games: Evolve, Child of Light

14-02-2014 14:58

Oei! Het succes van Flappy Bird werd de maker deze week te veel! Verder mooie beelden van Evolve en Child of Light. Herinneren jullie je dat onderzoek nog dat de Amerikaanse overheid in zou stellen naar gewelddadige games? Nee? De Amerikaanse overheid zelf ook niet meer…

Child of Light

Child of Light van Ubisoft ziet er uit als een leuke RPG. De zon, de maan en de sterren zijn gepikt door een boze koningin en de speler bestuurt het meisje Aurora die ze probeert terug te vinden. Puzzels, ‘platform’-gedeeltes en beurtelingse gevechten! Het spel is vanaf 30 april te downloaden (€14,99) op de Xbox (360 en One), Playstation (3 en 4), de Wii U en op pc.

Evolve

In Left 4 Dead probeerde je met drie andere spelers te ontsnappen aan enorme groepen zombies. De studio achter het spel, Turtle Rock, werkt op het moment aan Evolve: een online game waarin deze formule een aardige twist krijgt. Vier spelers besturen een groep jagers die samen een enorm beest moeten uitschakelen, dat door een andere speler bestuurd wordt.

Het monster moet aanvankelijk de jagers ontwijken, maar als hij veel loslopende dieren opeet wordt hij steeds sterker. Op een gegeven moment kan het beest zó sterk worden dat de groep jagers alleen nog maar het vege lijf kan proberen te redden. Zéér interessant gegeven! Evolve staat gepland voor dit najaar, op de pc, Playstation 4 en Xbox One.

Creel: ruil online ‘cryptogeld’, game-tokens, etc.

Interessant verhaal op de Biz-sectie van The Post Online deze week; er wordt gewerkt aan een service waarmee je (bijvoorbeeld) items, goud en andere punten kunt ruilen. Hier lees je er meer over!

Flappy Bird is dood!

De maker van het rare spelletje Flappy Bird heeft zijn creatie uit de App Store verwijderd. Of het de online doodsbedreigingen(!) waren, de bizar harde kritiek van gamesites die mee wilden liften op de plotselinge populariteit van Flappy Bird, de voortdurende media-aandacht waar de maker (Dong Nguyen) ineens mee te maken had; volgens Dong zelf wilde hij spelers redden van het verslavende spelletje.

FLAPPY

Was Flappy Bird achteraf gezien nou echt zo bijzonder? Nee, maar de hele dynamiek er omheen wel. Iedereen sprong er als een hyena bovenop, vastbesloten om er zelf geld aan te verdienen in een bizarre maalstroom van vage artikelen, gespeculeer, ontelbare regelrechte kopieën van Flappy Bird in de App Store. Zelfs nu worden er telefoons voor grif geld aangeboden waar het spelletje nog op staat. Goed gedaan, Internet! This is why we can’t have nice things…

Gewelddadige games zijn gevaarlijk! Of niet. Who cares?

Na de bloederige schietpartij op een basisschool in het Amerikaanse Sandy Hook kondigde de Amerikaanse overheid een groot onderzoek aan waarin men zou kijken naar de vermeende negatieve invloed van gewelddadige games. Onder druk van de media werden spellen scherp veroordeeld en vertegenwoordigers van de gamesindustrie werden bij vicepresident Joe Biden op het matje geroepen. In dit uitstekende artikel op de site Gamasutra schrijft men wat er uiteindelijk van dit onderzoek terecht is gekomen. Spoiler: niet bijzonder veel.

Pijnlijk om te zien dat politici alleen roepen dat er ‘iets moet gebeuren’ als de camera’s draaien. Voor wat het waard is: schutter Adam Lanza speelde het dansspel Dance Dance Revolution erg vaak. Dames en heren: bewijsstuk A!

De Poll

POLLVALENTIJN

Vorige week hadden we een aardig aanbod van gratis games die je kunt spelen. Met uitzondering van Flappy Bird staan ze nog allemaal online, dus als je het vorige week gemist hebt kun je nog steeds wat doen als je je verveelt. De meesten van jullie hebben 99 Bricks en Hearthstone uitgeprobeerd. Beviel het? Deze week begint de bètatest van het schietspel Titanfall, wat zijn jullie gevoelens over deze game? Als alles volgens plan verloopt, kunnen we binnenkort wat beeldmateriaal tonen om te zien of het spel al het gehype een beetje waard is.

[polldaddy poll=7799581]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!