Wetenschap bewijst: poepen net zo lekker als klaarkomen

17-02-2014 15:57

Naar de wc gaan kan voor opluchting zorgen, dat is wel bekend. Maar als je echt heel nodig van je grote boodschap af moet, kan een bezoekje aan het toilet zelfs voelen als een orgasme. Dat betogen wetenschappers van de universiteit van Princeton. 

Dr. Anish Sheth heeft samen met andere wetenschappers een boek geschreven over de ins en outs van ons toiletbezoek. In het boek wordt het fenomeen poo-phoria beschreven. Daarmee wordt het, volgens de onderzoekers, orgastische gevoel bedoeld dat mensen kunnen hebben als een uit de kluiten gewassen keutel het lichaam verlaat.

Volgens de wetenschappers zorgt dat voor allerlei lichamelijke veranderingen, zoals het verlagen van de bloeddruk en een lagere hartslag. Dat zorgt ervoor dat er minder bloed naar de hersenen wordt gestuurd, waardoor mensen het gevoel kunnen krijgen dat ze high zijn. Ook kan een voor het krijgen van een orgasme belangrijke zenuw gestimuleerd worden die signalen geeft aan de hersenen.

“Voor sommigen is het een religieuze ervaring, voor anderen een orgastisch gevoel. Voor een paar gelukkigen voelt het als beiden”, citeert MailOnline uit het boek.

Sheth heeft nog wel een waarschuwing, schrijft Mirror. Poo-phoria kan verslavend zijn.