Rubriek: Esmée wordt online leerling

18-02-2014 14:00

Net als vele andere leeftijdsgenoten, houd ik niet zoveel van school. Ik heb het er wel altijd gezellig, ik heb zeker geen hekel aan al mijn leraren en, geloof het of niet, maar soms vind ik de lesstof best interessant. Wat ik echter nooit leuk gevonden heb aan school is het vroege opstaan om naar de les te gaan, de manier waarop een leraar geeft en de selectie die de school maakt in stof die je moet leren. Een tijdje begon ik aan iets wat gelijk is aan school, maar dan zonder al die narigheid: MOOC’s.

MOOC staat voor Massive Open Online Course. Diverse universiteiten, waaronder Harvard, de Universiteit van Peking, the University of Texas en de Technische Universiteit Delft, bieden op sites als edx.org en coursera.com een vak aan dat ze op de universiteit geven, maar dat jíj ook kan volgen! Je kiest zelf een ‘course’ die je interessant vindt, met de keuze uit bèta, alpha én gamma courses, van de geschiedenis van het Amerikaans kapitalisme tot het effectief denken via wiskunde.

Deze interactieve online lessen zijn niet alleen interessant voor jongeren die school niet zo leuk vinden, maar bepaalde onderwerpen toch interessant vinden, maar ook voor jongeren die school juist wél leuk vinden en op deze manier aanvulling en verdieping vinden op de lessen in de klas! Zelfs voor volwassenen en ouderen die nog nieuwsgierig zijn naar de kennis die de wereld te bieden heeft, zijn MOOC’s een fantastische uitkomst.

De volgende paar weken volg je mij via deze rubriek, terwijl ik met mijn neus in de digitale boeken zit. Voel je vrij mij nog beter te volgen door ook zélf mee te doen aan de course Effective Thinking Through Mathematics!

Beeld: Petra Collins