Bemanningslid cruiseschip blijkt passagiere te hebben verkracht

20-02-2014 10:20

Een vrouwelijke passagier is aan boord van het cruiseschip Nieuw Amsterdam van de Holland-Amerika Lijn aangevalllen door een bemanningslid. Een roomservicebediende heeft bekend dat hij de vrouw heeft verkracht en geprobeerd overboord te gooien, om zijn misdaad verborgen te houden. Dat blijkt uit documenten van een rechtbank in het Amerikaanse Miami. 

Het incident vond plaats op Valentijnsdag tijdens een cruise naar de Caraïben. De 31-jarige passagiere vocht tegen haar aanvaller in haar kamer en op het balkon. Met het snoer van de krultang waarmee hij haar had proberen te wurgen nog om haar nek wist ze uiteindelijk naar de gang te ontkomen.

Beledigd

De 28-jarige verdachte uit Indonesië is gearresteerd. De man stelt dat het slachtoffer hem had beledigd, waarna hij de hele dag boos bleef en hij zich uiteindelijk met een loper toegang verschafte tot haar hut en de vrouw aanviel.

Geschokt

Topman Stein Kruse van de Holland-Amerika Lijn (HAL) heeft geschokt gereageerd. “Zover we weten, is een dergelijk incident in de 140-jarige geschiedenis van ons bedrijf niet voorgekomen.”

HAL is van oorsprong Nederlands en heeft tegenwoordig het hoofdkantoor in de VS.

De MS Nieuw Amsterdam vaart onder Nederlandse vlag.

Anp