Binnenland

Vrijwilligers uit christelijke kerken gaan Benno L. begeleiden

25-02-2014 16:23

Vrijwilligers die aangesloten zijn bij kerken in Leiden zullen ‘zwembadpedo’ Benno L. de komende tijd gaan begeleiden. Zij vormen hiervoor een zogenaamde ‘cirkel van vrijwilligers’. Benno L. staat nog onder electronisch toezicht met een enkelband. De christelijke vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor de veiligheid van Benno L., daarvoor is de politie in Leiden verantwoordelijk. Dit meldt het Nederlands Dagblad

Ad Alblas,  voorzitter van de Raad van Kerken in Leiden laat aan het Nederlands Dagblad weten dat ‘de kerken met dit initiatief de kinderen in Leiden willen beschermen’.  

‘Bezoeken van gevangen hoort zeker bij de kerk. Kijk maar in Matteus 25. En daarbij hoort ook het gezelschap houden van een gevangen die zijn straf heeft uitgezeten. Het is de taak van christenen om het op te nemen voor de verschoppelingen’, aldus de protestants predikant. 

Screening en scholing

Niet alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld zijn geschikt om Benno L. te begeleiden. Er gaat een uitgebreide screening en scholing vooraf aan het mogen begeleiden van reïntegrerende pedoseksuelen. 

De christelijke vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat Benno L. voorlopig niet alleen de straat op hoeft. Zo zal hij worden begeleid als hij boodschappen gaat doen of gaan ze een kop koffie met hem drinken zodat hij niet vereenzaamt en het contact met de maatschappij verliest.

Politietoezicht

Benno L. staat nog onder politietoezicht. Dit voor zijn eigen veiligheid omdat er signalen zijn dat mensen voor eigen rechter willen spelen. 

De woonplaats van Benno L. werd bekend door een publicatie in NRC Handelsblad.

Ook hangen er camera’s bij zijn woning. Bij zijn flat is een samenscholingsverbod van kracht.

Teminste vijf behandelaars zullen betrokken zijn bij psychiatrische behandeling van Benno L.