Kan het nog ambitieuzer dan ‘Inception’?

26-02-2014 12:45

Misschien wel de meest geanticipeerde film van het jaar is natuurlijk Christopher Nolan zijn nieuwste project Interstellar. De sciencefiction-film zal waarschijnlijk weer een klein meesterwerkje worden. De regisseur die ons al eerder de thriller Insomnia, de superhelden reeks The Dark Knight-trilogie en de sciencefiction Inception bracht heeft inmiddels bewezen dat hij één van de beste regisseurs van deze generatie is.

Vooral laatstgenoemde Inception valt op en wordt gezien als één van de meest ambitieuze films van de laatste jaren. De film die zich richt op een groep criminelen die binnendringen in mensen hun dromen viel bij zowel critici en publiek in de smaak en was ook aan de bioscoopkassa een grote hit. Daarnaast is het ook nog eens één van de beste films die ik ooit heb gezien.

Nu is acteur Matthew McConaughey (Oscargenomineerde voor Dallas Buyers Club) in een interview met Variety dieper ingegaan op de film.

“Here’s what I can tell you, It’s the most ambitious thing he’s ever done,” zegt McConaughey “And he’s done some ambitious stuff…”

Maar ambitieuzer dan Inception? Is dat in principe wel mogelijk? Ik bedoel, ik weet dat Nolan een regisseur van niveau is en vrijwel alleen maar goede films heeft gemaakt, maar Inception is toch wel een geval apart. Als McConaughey zegt dat Interstellar nog ambitieuzer is dan Inception moet hij wel met een hele goede film komen. McConaughey had het ook nog even over hoe zijn casting is verlopen.

“He came up to me and said, ”Mud’. I love that movie.’ I sat down with him for about 2½ hours at his house. Not one word came up about Interstellar. I walked out not sure what to think. I mean, he’s not a guy who takes general meetings!”

Interstellar draait vanaf 6 november 2014 in de bioscopen (ook in IMAX).