Binnenland

Bij u om de hoek (2): dagelijks nieuws uit de regio

27-02-2014 16:30

Wat gebeurde er de afgelopen 24 uur, diepgeworteld in de provincie? ThePostOnline zoekt het voor u uit in de rubriek: Bij u om de hoek. Vandaag reizen we virtueel af naar Hummelo, Hoogkerk en Oude Pekela en zien we een gefileerd konijn, gestolen golfballen en het WK handboogschieten.

Afval bij failliet bedrijf

De omwonenden van het failliete recyclingbedrijf Bowie, vlakbij het Groningse Hoogkerk, zijn het zat dat er afval en hout voor hun deur ligt. Ze hebben last van stank en stof en daardoor tast het hun woongenot aan. De PvdA in de Provinciale Staten van Groningen stelt dat zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de kaart.

Konijnendrama in Pekela

In Oude Pekela is het hommeles. Een weggelopen konijn is gefileerd teruggevonden. En nu Buddy niet meer is, heeft de 11-jarige Marije een nieuw konijn gekregen. Haar nieuwe beste vriend luistert naar de naam Geert. Hoe wrang ook, uit Pekela komen ook goede berichten. Wethouder Anneke Duit heeft namelijk een taart gekregen vanwege… haar inzet voor dierenwelzijn. Oh ironie.

Bejaarden dumpen honden met de beste bedoelingen

Een bejaard echtpaar uit Hardenberg heeft in twee jaar tijd ongeveer twaalf honden gedumpt. De beesten werden via internet gezocht en gratis opgehaald. Het duo zou uit medelijden hebben gehandeld, maar waarom ze dan toch telkens weer gedumpt zijn is een raadsel. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de twee niet te vervolgen. Wel worden ze extra in de gaten gehouden.

Minder schepen in buitenhaven Vlissingen

Er zullen komend jaar minder cruiseschepen in de buitenhaven van Vlissingen komen. Naast een aantal kleinere versies, komen er slechts twee grote cruises in de Zeeuwse stad. De grotere jongens meren liever aan in Middelburg, Veere of Terneuzen.

Golfballen gestolen, fiets kapot

Het Gelderse Statenlid Jart Sluiter (VVD) is opgestapt, omdat hij nog altijd wordt verdacht van mishandeling van een aantal jongens. De jongens zouden geprobeerd hebben om golfballetjes te pikken. Hij werd eerder tot honderd uur werkstraf veroordeeld, maar ging in hoger beroep. Sluiter zou de jongens met zijn auto achterna hebben gezeten en over de fiets van één van de jongens zijn heengereden. Hem wordt bedreiging en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Naar eigen zeggen baalt Sluiter er “ontzettend van”.

De Seniorenbus verjaart

Hieperdepiep hoera! De Seniorenbus in Den Bosch bestaat precies vandaag op de kop af één jaar. Het is een groot succes, zo’n 265 ouderen maken er regelmatig gebruik van. Er wordt inmiddels geld ingezameld om nóg een bus aan te schaffen. We houden de geboortedatum van dit nieuwe pareltje uiteraard voor u in de gaten.

Almeerse handboogschutters uitgeschakeld op WK

Er komt vermoedelijk geen huldiging voor de Almeerse handboogschutters Peter Elzinga en Inge van Caspel. Ze werden beide uitgeschakeld in de achtste finales van het WK. Caspel verloor met maar liefst 6-0 van de Mexicaanse Linda Ochoa. Elzinga wist het spannender te houden, hij ging met 6-5 de bietenbrug op tegen de Amerikaan Reo Wilde.

Pomp valt uit, Lelystad zonder water

In Lelystad hebben veel inwoners vanmorgen een uur geen water gehad. Dat lag aan een storing in een pomp. Inmiddels kan iedereen weer handen wassen en tanden poetsen, maar moet men wel rekening houden met bruin water of extra luchtbelletjes. De focus kon vanmorgen volledig op de watersnood worden gericht, want de Lelystadse bewoners maken zich nauwelijks druk om geluidsoverlast van vliegtuigen, blijkt uit diepgravend onderzoek.

Realisme en ludieke spandoeken in Hummelo

We sluiten af met vervelend nieuws uit Hummelo. De lokale ondernemers, verzameld in Ondernemend Hummelo, hebben namelijk last van de komst van de rondweg. Ze zijn bang dat minder mensen hun dorpskern zullen bereiken. Er zijn reeds ludieke spandoeken opgehangen. Freek Janssen van de Spar toonde zich realistisch: “De omzetdaling is groot, al zal het niet alleen door de rondweg komen, maar ook door de economische crisis”.