Binnenland

Bij u om de hoek (3) – dagelijks nieuws uit de regio

28-02-2014 15:30

Wat gebeurt er diepgeworteld in de provincie? ThePostOnline zet  dagelijks de grappigste, meest opvallende of futiele zaken uit de regio voor u op een rijtje. Vandaag kunt u gratis met uw zieke hond naar de dierenarts in Pekela, zien we een carnavalswagen tegen pesten en wordt de voorstelling ‘Vals’ geschrapt.

Maak een tekening voor Fabrizio

Danny van der Zwan uit Roermond komt in actie voor zanger Fabrizio. Onlangs werd bekend dat Fabrizio vanwege stemproblemen vier weken absolute rust moet houden en dus zijn carnavalsoptredens heeft moeten cancelen. Niet alleen jammer voor zijn trouwe fans, maar ook voor de portemonnee van de entertainer. U kunt uw kaarten of tekeningen opsturen naar Van der Zwan, dan bezorgt hij ze weer bij Fabrizio. Schroom dus niet, pak uw stiften en wasco uit de la en maak iets moois voor de zanger.

Gezocht: dieren die niet lekker in hun vel zitten

Natuurlijk meren we ook vandaag virtueel aan in Pekela. Dierenspeciaalzaak De Graankorrel is namelijk op zoek naar honden en katten “die niet zo lekker in hun vel zitten“. Zij kunnen speciaal vandaag een gezondheidscheck krijgen, gratis en voor niets. Bijt jouw hond op zijn pootje? Heeft hij jeuk of kale plekken? Meld je nu!

Carnavalswagen tegen pesten

De  carnavalsoptocht in Enkhuizen kent dit jaar op z’n minst één bijzondere praalwagen. Prins Carnaval André Stuut heeft namelijk een wagen met de tekst ‘pesten stopt nu’ laten bouwen.  Hij heeft zelf veel te maken gehad met pesterijen op de werkvloer en ook zijn zoon werd met enige regelmaat gepest. Hij wil nu “op een positieve manier” aandacht vragen voor het pestprobleem. Kinderen hebben spandoeken gemaakt die op de wagen komen te hangen.

Halve ton voor investering in bushalte

De gemeente Reimerswaal gaat een halve ton investeren in de verbouwing van een bushalte. De directe aanleiding is een ongeluk in maart 2013, waarbij een meisje met haar voet onder de bus kwam. Zij raakte ernstig gewond. De school waar het meisje op zit levert een bijdrage door middel van zand én leerlingen die helpen met de bestrating rondom het bushokje.

Gif in kadaver konijn, honden sterven

In het Limburgse Haelen zijn afgelopen weken drie honden gestorven door vergiftiging. Een vierde hond werd door de dierenarts voor de poorten van magere Hein weggetrokken. De politie heeft in één geval de doodsoorzaak kunnen vaststellen: gif dat verstopt zat in een dood konijn.

Politieauto botst op Mercedes

In Houten is gisteravond een politieauto op een dure Mercedes gereden. Er vielen geen gewonden, maar de schade was aanzienlijk. De agenten waren met hun sirene aan op weg naar een melding, maar strandden zogezegd halverwege. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Niemand wil naar ‘Vals’

De voorstelling ‘Vals’ in Raalte gaat niet door, vanwege het geringe aantal kaartjes dat is verkocht. Het leek het HOFtheater beter om de handel stop te zetten en overlegde dit keurig met het toneelgezelschap. Het geringe aantal mensen dat zich verheugde op een lekker cultureel uitje, wordt persoonlijk op de hoogte gesteld van de afgelasting.

Nieuwe drukrioolgemalen voor Winssen-West

We sluiten af met het nieuws dat het buitengebied aan de westkant van Winssen (gemeente Beuningen) nieuwe drukrioolgemalen krijgt. De huidige onderdelen zijn in 1984 en 1985 geplaatst en toe aan vervanging.