De Oscars: dit kost een rode loper-outfit

28-02-2014 13:01

De jaarlijkse Oscars zijn niet alleen een evenement voor filmliefhebbers, ook modeliefhebbers kunnen zich een avond lang verkneukelen. De rode loper outfits van de acteurs en actrices zijn ten minste net zo belangrijk als de Academy Award winnaars. Dit jaar vinden de Oscars® plaats op 2 maart en talkshow host Ellen Degeneres presenteert de awards voor de tweede keer.

Op onze infographic vindt je een leuk overzicht over modetrends bij de Oscars® door de jaren heen, en wat interessante feiten en cijfers over de rode loper outfits.

infographic door STYLIGHT.nl

Prijskaartje van de perfecte rode loper look

De Oscars® is de belangrijkste award show van de Amerikaanse film industrie, maar de media roddelt eigenlijk veel meer over de rode loper outfits dan de Oscar winnaars zelf. De emotionele toespraken en rode loper looks van onder andere Halle Berry, Julia Roberts en Audrey Hepburn hebben niet alleen Oscar geschiedenis geschreven, ze hebben ook velen geïnspireerd. Tussen al die schitterende jurken is het voor de mannen natuurlijk iets moeilijker om op te vallen, maar ook zij kunnen indruk maken met hun strakke smokings.

Nog indrukwekkender zijn de prijskaartjes van de rode loper sieraden. Gloria Winston (bekent van Titanic) liep bijvoorbeeld met een Harry Winston ketting ter waarde van $20 miljoen dollar over de rode loper.