Op het puntje van je stoel bij Non-Stop

28-02-2014 16:01

Toen Liam Neeson in 2008 in de actiethriller Taken telefonisch de slechterik bedreigde, sloot hij zich meteen in de harten van vrijwel elke actiefilmliefhebber. De 61-jarige acteur bewees zich als moderne actieheld door zijn zware stem en indrukwekkende vechtscènes, maar was tegelijkertijd ook een vaderfiguur die zijn kinderen (in dit geval: zijn dochter) wil beschermen. “I will look for you and I will kill you” zorgde ervoor dat Neeson gevraagd werd voor rollen als oppergod Zeus in Clash Of The Titans en Hannibal in The A-Team. Wie anders kun je dan ook vragen voor een film waarin een airmarshal in een vliegtuig door een voor hem onbekende passagier bedreigd wordt? Juist, Liam Neeson.

Voor Non-Stop werkt hij na Unknown opnieuw samen met regisseur Jaume Collet-Serra en opnieuw een film waarin de hoofdpersoon net zoveel weet als de kijker: niet zoveel dus. Airmarshal Bill Marks (Neeson) ontvangt tijdens een vlucht een aantal mysterieuze sms’jes via een beveiligd netwerk. De dader eist maar liefst 150 miljoen dollar op zijn bankrekening en als Marks dat niet kan regelen, zal er iedere twintig minuten een passagier vermoord worden. De race tegen de klok kan beginnen.

En dat kat-en-muisspel is zeer vermakelijk. Juist omdat je net zoveel weet als het hoofdpersonage ben je tegelijkertijd met hem bezig om uit te vogelen hoe het exact in elkaar steekt en wekt de film empathie bij je op voor de airmarshal. Dat komt eveneens door Liam Neeson, die wederom de nodige humor in zijn rol weet te krijgen en ook weer een aantal krachtige vechtscènes voor zijn kiezen krijgt. De balans tussen actie en mysterie zit goed in elkaar.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>