Binnenland

Ruben W. vervolgd vanwege ‘interne negergrap’

28-02-2014 11:04

Ruben W. moet op 2 mei voor de rechter verschijnen. Hij wordt vervolgd voor discriminatie vanwege ras. De 29-jarige W. is degene die de ‘interne negergrap’ naar een stage-sollicitant stuurde, in plaats van naar zijn baas. Dit leidde tot nationale ophef, de mail ging viraal. 

Sollicitatie naar stageplaats

W. werkt bij een elektronicabedrijf in Arnhem. De donkere Jeffrey Koorndijk solliciteerde naar een stageplaats en kreeg abusievelijk de reden van zijn afwijzing in handen. Daar stond het volgende te lezen:

“Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz.”

Volgens het bedrijf ging het om een interne grap en was er geen sprake van discriminerende gronden om de sollicitant te weigeren. Hij zou simpelweg te weinig ervaring hebben gehad. ThePostOnline heeft de afgelopen weken veelvuldig contact onderhouden met de firma in Arnhem. Zij zijn W. altijd blijven steunen en hopen, hoewel W. in afwachting van de rechtszaak op non-actief is gesteld, dat hij daarna weer voor het bedrijf aan het werk kan. Tot aan de zitting zal het bedrijf geen uitspraken meer doen.